Cruise

Holland America’s Culinary Council viert tiende verjaardag

De Culinary Council van Holland America Line viert haar tiende verjaardag. Deze adviesraad is verantwoordelijk voor de menu’s aan boord van de schepen van de rederij. Voorzitter van de Culinary Council is de Duitse meesterkok Rudi Sodamin. Hij behoort tot de meest onderscheiden chefs op zee en is de auteur van 14 kookboeken. Holland America Line noemt hem de perfecte aanvoerder van de prestigieuze Culinary Council. Het bij ons bekendste lid is de Nederlandse driesterrenchef Jonnie Boer van De Librije in Zwolle. De Pinnacle Grill serveert op elke afvaart ‘Taste of De Librije’, een diner met recepten van Jonnie Boer.

Binnen de Culinary Council neemt elk lid een bepaald restaurant of aspecten van de keuken onder zijn hoede. David Burke perfectioneert de Pinnacle Grill door eigentijdse smaken en nieuwe recepten toe te voegen. Andy Matsuda is de sushiman in de Lido Market en Nami Sushi. Ethan Stowell brengt de smaken van Alaska en de Pacific Northwest aan boord. Chocolatier Jacques Torres neemt de chocoladedesserts en de Chocolate Surprise Dessert Parade voor zijn rekening. Rudi Sodamin heeft aan boord van de HAL-schepen met Rudi’s Sel de Mer zijn eigen visrestaurant.

© foto’s Holland America Line

Comments