Cruise

Holland America volgende winter met zes schepen in de Caraïben

Holland America Line vaart volgende winter met zes schepen in de Caraïben. De rederij stelt vaarroutes van 7 tot 21 dagen voor vanuit Port Everglades (Fort Lauderdale). De vloot wordt aangevoerd door de nieuwe Rotterdam. Die start haar eerste winterseizoen met een aantal smaakmakers van drie en vier nachten. De daaropvolgende maanden verzorgt het schip een gevarieerd programma met vaarschema’s van 6 tot 11 nachten. Behalve de Rotterdam bezoeken tijdens het winterseizoen 2021-2022 ook de Eurodam, Nieuw Amsterdam, Nieuw Statendam, Volendam en Zaandam het Caraïbisch gebied.

Een vast onderdeel op alle vaarschema’s wordt Half Moon Cay. Alle routes zullen het particuliere eiland van de rederij in de Bahama’s bezoeken. Uit reacties van de HAL-reizigers blijkt trouwens dat Half Moon Cay hun favoriete bestemming is in de regio. Andere bestemmingen in de Oostelijke Caraïben zijn onder meer Grand Turk, San Juan en St. Thomas. In de Westelijke Caraïben houden de schepen halt in Belize City, Falmouth, Ocho Rios, Grand Cayman en Cozumel.

In de Zuidelijke Caraïben stelt HAL deze winter een breed aanbod aan bestemmingen voor tijdens cruises van 7, 9, 10, 11 en 14 nachten. Gasten ontdekken er onder meer Amber Cove, Barbados, Aruba, Bonaire, Curaçao, St. Maarten, Martinique, St. Lucia, St. Kitts, Guadeloupe, Grenada en Trinidad. Op het programma staan ook gedeeltelijke doortochten van het Panamakanaal. De Eurodam vaart dan tot Gatun Lake (Colon). Van daaruit kunnen gasten de indrukwekkende sluizencomplexen bezoeken of het Panamakanaal doorvaren met een excursieboot.

© foto Holland America Line

Comments