Cruise

Holland America Line viert 148-jarig jubileum

Holland America Line vierde zondag haar 148ste verjaardag. Daarmee komt het 150-jarig jubileum van de rederij steeds dichterbij. Als een van de pioniers en meest ervaren cruisemaatschappijen is HAL uitgegroeid tot een bekroonde premium cruiserederij die 10 schepen exploiteert en meer dan 500 havens op alle zeven continenten aandoet. In een brief schrijft Nico Bleichrodt, Vice President International Sales dat het afgelopen jaar het bedrijf heeft geleerd hoe belangrijk het is om ook kleine mijlpalen te vieren.

“Tijdens de pauze in de cruiseactiviteiten hebben we opnieuw moeten nadenken over hoe we ons merk en het reizen levend houden. Dat bracht ons op nieuwe manieren in contact met onze fans en met de media. We lanceerden op sociale media onder meer virtuele reizen naar Alaska en Noorwegen, een digitale Alaska Land+Sea Journey, hielden twee interactieve verkiezingen over de mooiste haven van de wereld en zagen Moorea en Venetië als winnaars uit de bus komen, organiseerden wekelijkse trivia-sessies via Facebook live, hielden virtuele wijn- en whisky-proeverijen, organiseerden concerten met onze gerenommeerde muzikanten en lanceerden National Food Faces Day. En dat is slechts een kleine greep uit het geheel. Hoewel we nog even geduld moeten hebben om weer over de wereldzeeën te cruisen, hebben we het drukker dan ooit gehad om de cruise-ervaring van Holland America levend te houden.”

De volgende grote mijlpaal wordt de introductie van een nieuw schip binnen de vloot in juli dit jaar. Nico Bleichrodt: “Rotterdam, het derde Pinnacle Class-schip voor onze cruisemaatschappij, voegt zich bij de zussen Nieuw Statendam en Koningsdam. De naam heeft een speciale betekenis, het eerste schip van Holland America Line werd Rotterdam gedoopt. Dit schip maakte op 15 oktober 1872 zijn eerste reis van Rotterdam naar New York City. De nieuwe Rotterdam is inmiddels het zevende schip dat deze naam draagt.

Rotterdam zal de voortdurende evolutie van het bedrijf weerspiegelen. Het heeft niet alleen dezelfde succesvolle voorzieningen en innovaties aan boord als haar zusterschepen, het laat ook zien dat deze specifieke Holland America Line-kenmerken ervoor zorgen dat onze trouwe klanten keer op keer weer met ons willen varen. Met Rotterdam viert Holland America Line het verleden, het heden en de toekomst. Rotterdam ondergaat op 23 april een zeeproef en vanaf dat moment wordt de laatste hand gelegd aan het schip voordat het in juli wordt opgeleverd.”

© foto Holland America Line

Comments