Cruise

Holland America Line, Seabourn en Princess schrappen Europese zomer

Holland America Line schrapt tot eind 2020 alle afvaarten in Europa, Alaska en Canada/New England. Ook de Grand Africa Voyage van 79 dagen die begin oktober in Boston zou vertrekken is uit het vaarschema gehaald. Business Development Manager BeLux Glenn Verelst: “Het is met spijt in ons hart dat wij een nieuwe pauze in de activiteiten hebben aangekondigd bij Holland America Line, ditmaal voor een langere periode. Wij begrijpen dat dit een teleurstelling zal zijn voor jullie en voor al onze gasten die de komende maanden een cruise hadden geboekt, maar het is volgens mij de enige juiste en realistische beslissing in deze onzekere tijden. Deze nieuwe aankondiging betekent dus een pauze voor de meeste van onze schepen tot november.“ Gasten op de getroffen afvaarten kunnen tot 15 juni een terugbetaling vragen of opteren voor een future cruise credit ter waarde van 125 procent van het betaalde bedrag indien ze hun cruise al volledig hadden vereffend.

Ook Seabourn schrapt haar volledige zomerseizoen. Seabourn Odyssey, Seabourn Encore en Seabourn Ovation varen deze zomer niet in Europa. Seabourn Sojourn annuleert het volledige Alaska-seizoen tot 13 oktober. Voor de Seabourn Quest haalt de rederij de afvaarten in Canada en New England tot 6 november uit het programma. Ook hier kunnen gasten aanspraak maken op een future cruise credit ter waarde van 125 procent. Bij Princess Cruises verdwijnt het zomerseizoen in Europa, Alaska en Canada/New England. De afvaarten in Japan zijn geannuleerd voor de zomer en herfst. Australië verdwijnt tot eind augustus uit het programma. Cruises naar Hawaii en Frans-Polynesië hervatten ten vroegste vanaf december 2020.

De rederijen van de Carnival Corporation schrijven de annuleringen toe aan de coronacrisis en de beperkte vluchtcapaciteit. Carnival Cruise Line zelf zou in Noord-Amerika vanaf 1 augustus geleidelijk heropstarten met cruises naar de Caraïben. De bedoeling is vooral korte afvaarten van maximum een week voor te stellen. De klemtoon ligt hier op de lokale markt. AIDA Cruises en Costa Cruises hebben hun hervatting de voorbije dagen uitgesteld tot eind juni. Men zou er kunnen van uitgaan dat ook deze rederijen deze zomer een beperkt aanbod met vooral korte cruises voorstellen. Die schepen zouden ze bovendien kunnen vullen met Europese reizigers, voor zover uiteraard het intra-Europees vliegverkeer hervat. MSC Cruises houdt haar schepen voorlopig uit de vaart tot 10 juli. Royal Caribbean Cruises maakte nog geen aankondiging voor de zomermaanden.

© foto Holland America Line

Comments