Cruise

Holland America Line, Seabourn en P&O Cruises verlengen opschorting

Het ziet ernaar uit dat AIDA en Costa voorlopig als enige dochtermaatschappijen van de Carnival Corporation opnieuw zullen varen. Holland America Line verlengt haar onderbreking tot 15 december 2020. Dit betekent dat de start van het winterseizoen met cruises in zowel het Amerikaanse continent als in Australië en Azië wordt opgeschort. Tegelijk zullen de schepen ook niet naar Zuid-Amerika en richting Antarctica varen. De rederij stelt een terugbetaling van de boekingen voor of een verplaatsing naar een afvaart in de loop van 2021. Gasten die hun cruise al volledig betaald hadden en voor deze optie kiezen, genieten van een future cruise credit ter waarde van 125 procent van het bedrag.

Ook zusterrederij Seabourn houdt haar schepen voorlopig tot 20 november tegen de kade. De Seabourn Ovation blijft tot 20 december uit de vaart. De herlancering van de Seabourn Sojourn gebeurt pas op 25 mei 2021. Gasten die een reservatie hadden op de wereldcruise met de Sojourn, worden automatisch overgezet naar de wereldcruise 2022.

In overleg met de Britse overheid heeft P&O Cruises beslist de opschorting van haar cruises uit te stellen tot 12 november aanstaande. In de mededeling kondigt de rederij ook aan Aurora’s Caribbean & South America Adventure en de wereldcruise van de Arcadia in januari 2021 te schrappen. Volgens P&O’s voorzitter Paul Ludlow vergen deze reizen een langetermijnplanning en is er vandaag geen zicht op welke grenzen over enkele maanden zullen open zijn.

© foto Holland America Line

Comments