Newsflash

Hillman Travel opent 18 reiskantoren

Hillman Travel, een nieuwe speler in het Belgische reislandschap, wil op korte termijn 18 reiskantoren openen. Het gaat om ex-Neckermann kantoren die tegen maart geleidelijk aan heropenen op 18 locaties. Hillman Travel kondigde in oktober 2019 al aan dat het de inboedel overnam van 29 resterende Neckermann winkels, in akkoord met de curator van het failliet gegane Thomas Cook België. 11 ex-Neckermann kantoren houden dus de deuren gesloten omdat “Hillman Travel niet tot een akkoord kwam met de verhuuders”. Hillman Travel is een nieuw opgerichte vennootschap rond de Nederlandse ondernemer Franz Junior Bergman. De Nederlander beschikt over een vastgoedmaatschappij, Bergman Assets BV, in Knokke.

De eerste winkel die heropent, wordt die in Knokke en wordt hun vlaggenschip. Daarna volgen andere reiskantoren, hoofdzakelijk in Vlaanderen: Diest, Dilbeek, Eupen, Geel, Geraardsbergen, Haacht, Nieuwpoort, Schilde, Tervuren, Tienen, Tongeren, Turnhout, Vilvoorde, Wetteren, Willebroek, Zaventem, Zelzate. Op heden werken zo’n vijftal mensen voor Hillman, waaronder twee ex-cookies. De 18 winkels worden stelselmatig geopend en tegen de tijd dat ze allemaal geopend zijn zou het personeelsbestand in totaal zo’n 25 werknemers omvatten. Mocht de formule aanslaan, dan sluiten de ondernemers achter Hillman Travel niet uit dat er nog extra winkels worden geopend.

Simone Boon (operationeel directeur van Hillman Travel): “Aanvankelijk was het de bedoeling om een franchiseketen van zelfstandige reiskantoren op te richten. Die drempel bleek voor geïnteresseerde reisagenten uiteindelijk te groot en zo gaan de eerste werknemers in een ‘klassiek dienstverband’ aan de slag in de reiskantoren.”

De overige 62 reiskantoren uit de failliete Thomas Cook Group werden eerder overgenomen door de Spaanse toeristische speler Wamos en bleven de naam Neckermann aanhouden. Net zoals dat het geval is bij het ‘nieuwe’ Neckermann stapt ook Hillman af van de gesloten distributie.

Comments