Cruise

Het ultieme poolavontuur met de Commandant Charcot

Tijdens een webinar heeft Ponant meer details vrijgegeven over de Commandant Charcot. De ijsbreker loopt in april 2021 in Noorwegen van stapel. Het schip zal unieke exploraties voorstellen en gasten in de voetsporen van de ontdekkingsreizigers meenemen naar gebieden die alleen toegankelijk zijn voor ijsbrekers en waar de traditionele expeditieschepen bijgevolg niet kunnen varen. Het schip krijgt een Polar Class 2-certificering, wat toelaat het hele jaar door in ijscondities te opereren. PC2 is de op één na hoogste ijsklasse in de wereld. Opvallend gegeven: het schip zal over twee overdekte bruggen beschikken zodat het zowel vooruit als achteruit kan varen.

Van mei tot oktober zal de Commandant Charcot in arctische wateren opereren met als blikvangers een reis naar de geografische Noordpool en de doortocht van de Noordwest Passage. Van november tot april staat de Zuidpool op het programma en zal de ijsbreker onder meer helemaal rond Antarctica varen.

In het concept van het schip staan vier elementen centraal: milieu, veiligheid, comfort en wetenschap. De Commandant Charcot zal op vloeibaar aardgas varen en wordt voorzien van batterijen die toelaten tot twee uur elektrisch te opereren. Daarnaast wordt het vaartuig uitgerust met heel wat hydrografische apparatuur zodat wetenschapslui het als basis kunnen gebruiken voor onderzoek in de poolgebieden.

De Commandant Charcot zal plaats bieden aan 270 gasten en 190 bemanningsleden. Het activiteitenprogramma is helemaal afgestemd op de regio’s die het schip bezoekt. Gasten kunnen onder meer ijsvissen, ijsduiken, met hondensleeën en ijsscooters rijden en deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek. Ze kunnen de wetenschapslui bijvoorbeeld bijstaan bij het nemen van waterstalen of het meten van de ijslaag. Voor de excursies wordt de Commandant Charcot niet alleen uitgerust met Zodiacs, maar ook met hovercrafts die toelaten om zich zowel over ijs als water te verplaatsen. Een uitgebreid artikel over de Commandant Charcot leest u morgen op de website van Travel Magazine.

© renderings Studio Ponant – Stirling Design International – Studio JP Nuel

Comments