Geen onderdeel van een categorie

Het mooie Mallorca met Thomas Cook

Op uitnodiging van Thomas Cook reisden 14 reisagenten naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen. Een eiland vooral bekend om het warme klimaat, de witte stranden, de azuurblauwe zee en de historische hoofdstad Palma.

Hotelconcepten

“Mallorca, en bij uitbreiding heel Spanje, is een van de belangrijkste zomerbestemmingen van Thomas Cook”, zegt Alex Vanderstede (key accountmanager Thomas Cook). “Mallorca is verrassend mooi. Naast baaien en stranden is er het gebergte aan de westkant, en cultuur vind je in kleine stadjes en uiteraard in Palma. Het hotelaanbod van Thomas Cook is erg gevarieerd, en dat is nodig. We hebben budgetklanten, mensen die het stadscentrum verkiezen, anderen die opteren voor rust of net voor animatie kiezen, luxeklanten,…. Bedoeling van de studiereis naar Mallorca was te tonen dat het hotelaanbod hier de laatste jaren sterk is gewijzigd en dat er voor elk budget een aanbod is. Er zijn een aantal belangrijke concepten bij Thomas Cook op het eiland aanwezig: Sentido, Smartline en Sunprime. Het belang van eigen exclusieve hotels blijft toenemen voor de Thomas Cook groep: bedoeling is het huidige aanbod van 180 branded hotels wereldwijd op termijn te verdubbelen. Ook de hotels van onze partner Iberostar stonden op het programma: de knappe renovaties vielen duidelijk in de smaak van de deelnemende reisagenten.”

Must do’s

De studiereis begon in het noorden met een wandeling door Alcúdia, een ommuurd stadje met en pittoreske middeleeuwse stadsmuur. Op dinsdag- en zondagmorgen is er hier een markt met veel streekproducten. Het stadje zelf biedt een aantal culturele activiteiten zoals muziek, theater, tentoonstellingen. Er is nog een arena, maar stierengevechten zijn verboden. Een paar kilometer van  Alcúdia ligt Port d’ Alcúdia, zeer populair bij ouders met kinderen, het strand loopt heel langzaam af naar de diepere zee. De bergketen rondom, Serra de Tramuntana, is Unesco Werelderfgoed. Een aanrader – zoals we zelf konden ervaren – is een boottocht met een ongelooflijk mooi zicht op de bergen, weerspiegeld in de helderblauwe zee. Je gaat aan boord in de iets noordelijker gelegen Port de Pollença. In de buurt ligt het iconische luxueuze vijfsterren Hotel Formenta. Het dateert van de jaren 1930 en naast Churchill en Agatha Christie kwamen onze Albert en Paola hier op huwelijksreis, vertelt onze gids Brigitte. De achttien kilometer lange rit naar de vuurtoren op het ruwe schiereiland Formentor is idyllisch. In de zomermaanden van dit jaar komen er voor het eerst shuttlebussen om files en chaotische parkeertoestanden te vermijden.

Balneario

Cala Millor is dan weer een van de populairste resorts aan de oostkust. Net als het ernaast gelegen San Coma heeft Cala Millor mooie stranden en leuke autovrije winkelstraten. En vanzelfsprekend bars, restaurants en clubs. Wie uit de bol wil gaan kan dat in Platja de Palma en S’Arenal, iets ten oosten van Palma. Een acht kilometer lang zandstrand en langs de boulevard zijn restaurants, bars en nachtclubs. Afspreken doe je bij een ‘balneario’, elk met hun eigen bar en doelgroep. Bij nummer 6 ontmoet je vooral Duitse bierliefhebbers met een Bierstrasse en Schinkenstrasse. Misschien eens van de sfeer proeven tijdens happy hour? Cultuurliefhebbers – maar eigenlijk een aanrader voor iedereen – kunnen niet zonder een bezoek aan de hoofdstad Palma. Christelijke koningen, Arabische heersers en Joodse handelaren hebben hun sporen achtergelaten in deze stad. De indrukwekkende gotische kathedraal La Seu kijkt uit over de voormalige haven. Het schip van de kerk is een van de grootste ter wereld. Begin 20ste eeuw ontwierp Antoni Gaudí een enorme kroonluchter voor boven het altaar. Een ander hoogtepunt zijn de rozetten met stukjes gekleurd glas. La Seu is het ideale startpunt voor een wandeling door de straatjes van het oude centrum naar de Plaça Mayor, een plein vol terrassen en een ondergronds winkelcentrum. Van hieruit loopt Carrer San Miquel, een van de grootste winkelstraten van Palma. Aan Passeig de la Rambla loop je in de koelte van arcades. Bewonder de diverse jugendstilgebouwen, het mooiste is misschien wel het vroegere Gran Hotel, nu een kunstgalerie. Uitrusten kan altijd onder lommerrijke platanen op een van de vele gezellige pleintjes.

Praktisch

Meer over deze studiereis lees je in de analyse ‘Met Thomas Cook naar Mallorca’ op de TM-website.

Bezochte hotels: Club Jet Tours Alcudia 4*; BQ Alcudia Sun Village 3*; Iberostar Playa de Muro 4*; Iberostar Playa de Muro Village 5*; Smartline Millor Sol 3*; Sentido Playa del Moro 4*; Castell dels Hams 4*; Sunprime Monsuau 4*; Iberostar Club Cala Barca 4*; Iberostar Jardín del Sol Suites 4*; Indico Rock Mallorca 4*; Occidental Playa de Palma 4*; Iberostar Cristina 4*; Sentido Punta Del Mar 4*.

Overnachting: Iberostar Alcudia Park 4*; Don Antonio 4*.

Deelnemers: Hilde Opderynck (Contact Center Zwijnaarde); Stefanie Vervaet (Contact Center Zwijnaarde); Laura Van Impe (Reizen De Lathauwer Aalst); Paul Vereecke (Libereurop Brussel); William Vranken (Fabula Voyages Anderlecht); Wendy Bijloos (Maretours Genk); Sofie Lefere (Reizen Suffis Poperinge); Niels Van den Bossche (Avitour IB Travel BVBA Sint-Amandsberg); Isabelle Lauwers (Reizen De Zandberg Izegem); Ariane Wellekens (Travel Expert Ariane Wellekens Baisy THY/Genappe); Shannon Comblain (RTK Travel Center Malmédy); Laura Dupagne (La boutique du Voyage Wanze); Marjory Pauluzzi (TCTS Voyages Plein Sud Enghien); Geneviève Albinovanus (Escale Voyages Andenne).

Wachten op boot bij Port de Pollença

Comments