Enkele weken geleden maakte Disneyland Paris bekend dat de poorten van de meest magische plaats van Europa weer zullen openen op 17 juni e.k. Na een sluiting van enkele maanden is het resort klaar om gasten te ontvangen. Isabelle Willemsens (Country Director Benelux Walt Disney Parks & Resorts) en Pieter Rossey (Head of Sales) geven alvast meer informatie over wat gasten en reisagenten mogen verwachten.

Eerst en vooral het goed nieuws: na maanden sluiting gaat Disneyland Paris binnenkort terug open, hoe is de situatie in Frankrijk op dit moment?

Isabelle Willemsens (IW): “Ik ben ontzettend blij dat Disneyland Paris weer opent op 17 juni en dat de reisagenten onze magische bestemming weer kunnen aanbieden. Vanwege de huidige situatie en de adviezen rond kleurencodes met bijhorende maatregelen is de situatie onzeker. Maar we zijn hoopvol en in volle voorbereiding om snel weer Belgische gasten te kunnen ontvangen.”

Wat gebeurde er in de tussentijd in de parken?

IW: “Tijdens de sluiting werd er heel hard gewerkt aan nieuwe belevenissen en verbeteringen van attracties. Zo ondergaat het Kasteel van Doornroosje voor het eerst sinds de opening van het Disneyland Park in 1992 een ingrijpende renovatie. Dit wordt gedaan door vakmensen die gespecialiseerd zijn in renovaties aan gerenommeerde Franse monumenten. Het Kasteel blijft toegankelijk want we zijn ons bewust van het belang van dit icoon en dat onze gasten het kasteel volop in beeld willen als zij een groepsfoto of selfie nemen. Na een jaar van renovatie heeft de Buzz Lightyear Laser Blast attractie een facelift gekregen. Alle showelementen zijn opnieuw geverfd in black light om de darkride nog kleurrijker te maken. Audio-animatronics zijn vernieuwd en special effects hersteld. Ook de buitenzijde van de attractie is onderhanden genomen. En sinds een paar maanden wordt gebouwd aan een fotovoltaïsche zonnepanelenpark. Het komt te liggen op de grote parkeerplaats van de Disney Parken en zal bijdragen aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen (BKG) in het gebied Val d’Europe met ongeveer 750 ton CO2 per jaar.”

Kan je wat meer vertellen over de aankomende projecten in het Walt Disney Studios Park?

IW: “De ontwikkelings- en renovatiewerkzaamheden voor projecten in het Walt Disney Studios Park gaan door, waaronder een verbouwing van de Studio Tram Tour. Deze attractie wordt nu Cars ROAD TRIP en wordt een volledig opnieuw ontworpen familie attractie en opent zodra Disneyland Paris ook opent. Disney Junior Dream Factory opent dit jaar eveneens haar deuren in het Walt Disney Studios Park. Het is een gloednieuwe 20-minuten durende show met een prachtig nieuw décor. Fancy Nancy, Vamperina en Timon kunnen niet wachten om Mickey en Minnie te helpen met het repareren van de dromenmachine. Een feestje, vooral voor onze jongste gasten.”

Wat kunnen gasten straks verwachten van Avengers Campus?

IW: “Het Walt Disney Studios Park ondergaat een grote transformatie waarbij nieuwe themagebieden worden toegevoegd met attracties, boetieks, restaurants en live-entertainmentervaringen, te beginnen met Avengers Campus. Dit land is toegewijd aan Marvel en gaat verschillende belangrijke Marvel plekken bevatten, te beginnen met de Worldwide Engineering Brigade – ook bekend als WEB. Dit wordt de thuisbasis van de nieuwe Spider-Man ervaring, de eerste Disney attractie met de webslinger! Naast Spider-Man zijn er ook andere superhelden om de volgende generatie te rekruteren en te trainen.”

Hoe staat het ervoor met de verbouwing van Hotel New York – The Art of Marvel en wat kunnen gasten verwachten?

IW: “Goed nieuws! Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel gaat open op 21 juni. Gasten die verblijven in Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel ervaren de moderne New Yorkse sfeer in een luxueuze omgeving. Het hotel is volledig vernieuwd en je kunt er de grootste collectie Marvel kunst ter wereld bewonderen. De lobby is een perfect voorbeeld van deze mix van Manhattan en Marvel. Je vindt er meer dan 300 Marvel kunstwerken van vele internationale kunstenaars terug, met in de lobby bijvoorbeeld 3 indrukwekkende pantsers van Iron Man. Dit is trouwens het enige Disney® Hotel waar je een Marvel Superheld kunt ontmoeten.

In de restaurants kunnen de gasten het beste van de Big Apple en de sfeer van MARVEL proeven. Waaronder de aan tafel geserveerde Italiaanse gerechten en kosmopolitische all-you-can-eat buffetten, de chique martini bar en de trendy loft-lounge. Bijzonder is ook de Skyline bar, waarbij het lijkt het alsof je van top tot teen in een toren midden in Manhatten staat met een bijzonder en panoramisch uitzicht.”

Hoe blijft Disneyland Paris onder de aandacht bij gasten op dit moment?

Willemsens: “Op dit moment bereiden we ons voor op de heropening van Disneyland Paris en komen we weer terug met een uitgebreide mediacampagne om de magie van Disneyland Paris nog verder onder de aandacht van de consument te brengen, om de droom van een bezoek aan Disneyland Paris weer uit te laten komen. Hier hoort natuurlijk ook POS materiaal voor de reisbureaus bij en ons nieuwe Disneyland Paris Magazine ‘Live the Dream’, een nieuwe brochure die is vormgegeven als een “glossy”, vol met leuke, interactieve informatie over onze bestemming.”

Ik vroeg mij af hoe je als sales-team de magie tot leven houdt bij reisprofessionals?

Pieter Rossey (PR): “Dit doen we onder andere via onze Facebook groep Disney Stars BE, via de nieuwe Disney Stars app, onze nieuwsbrieven en webinars waarbij we reisprofessionals op de hoogte houden van de noviteiten in de Parken, van de werkzaamheden die momenteel achter de schermen plaatsvinden, van hoe een bezoek aan Disneyland Paris er straks uitziet en meer. Ik zou heel graag al onze reisagenten een hart onder de riem willen steken in deze bijzondere moeilijke tijden. Ik wil ze ook bedanken voor hun flexibiliteit en toewijding om onze gasten te begeleiden met hun boekingen/omboekingen.”

Welke voorwaarden bij boekingen worden er op dit moment gehanteerd?

PR: “We vinden het belangrijk om onze gasten flexibele boekingsvoorwaarden te bieden. Daarom is het momenteel mogelijk om tot 7 dagen voor aankomst kosteloos te wijzigen of te annuleren. Daarnaast hebben we een aantal nieuwe mogelijkheden doorgevoerd in onze Disney B2B Portal waardoor het voor reisprofessionals nog eenvoudiger is om in een paar stappen het ideale Disneyland Paris verblijf samen te stellen en kun je nu meerdere kamers in één keer boeken in plaats van afzonderlijke boekingen te maken. Ook is het nu mogelijk om na de boeking magische extra’s toe te voegen, zoals halfpension. Tot slot hebben we een interactieve prijskalender ontwikkeld, waarbij je in één oogopslag ziet welke prijsniveaus gelden per aankomstdatum.”

Als de parken weer open gaan, waar moeten gasten rekening mee houden?

PR:“Naast het beleven en genieten van de verschillende werelden met meer dan 50 attracties worden onze gasten weer welkom geheten door de geliefde en populaire Disney Figuren op hun eigen selfie spots. Omdat de gezondheid en veiligheid van onze gasten en Cast Members voorop staan, is het aantal gasten beperkt, treffen we afstandsmaatregelen en hebben we aangescherpte aandacht voor schoonmaak. Het dragen van een mondmasker is verplicht voor gasten vanaf 6 jaar en voor onze Cast Members, maar er is geen specifieke test vereist.”

 

“… Deze sanitaire crisis heeft ervoor gezorgd dat wij een enorme acceleratie hebben gedaan op vlak van digitale transformatie. Zo kunnen onze gasten nu  boeken met flexibele boekingsvoorwaarden waardoor het mogelijk is om tot 7 dagen voor aankomst kosteloos te wijzigen of te annuleren. Bovendien is er nu een interactieve prijskalender ontwikkeld en je kunt meerdere kamers in één keer boeken…”

 

“… Speciaal trouwens  om de opening van Disney’s Hotel New York- the Art of Marvel te vieren, is er een exclusieve openingsaanbieding beschikbaar voor boekingen die gemaakt worden voor 29 juli 2021, voor aankomsten tot en met 30 maart 2022. Gasten ontvangen een exclusieve Marvel deluxe poster van kunstenaar Matt Ferguson en er wordt een gratis non-alcoholisch drankje naar keuze aangeboden in een van de bars van het hotel!…”

 

 

Comments