Bestemmingen

Herbeleef webinar Mallorca: in the middle of the Mediterranean

De tweede webinar van het jaar door Turespaña BeLux en Travel Magazine werd gretig gevolgd. Hieronder vindt u een verslag van de webinar, en kunt u deze ook herbekijken.

Na het welkomstwoord van TM-hoofdredacteur Robrecht Willaert, was het de beurt aan de directeur van het Turespaña in Brussel – dat tevens zijn zeventigjarig bestaan viert, Rafael Chamorro. Rafael is erg blij met de belangstelling voor Mallorca en Spanje “Bedankt iedereen om hier zo talrijk aanwezig te zijn, en ook bedankt aan Mallorca om hier aanwezig te zijn. Spanje is momenteel open! Wanneer de grenzen terug open zijn kunnen Belgen terug met een gerust gemoed naar Spanje afreizen. Dit kan met een negatieve PCR-test, we hopen dan ook snel terug Belgen te kunnen verwelkomen. Mallorca heeft een rijke toeristische geschiedenis, ongetwijfeld leren jullie toch nog nieuwe zaken bij vandaag!”

Judit Portela, (Promortion & travel industry relations), voegt daar aan toe: “Goeiemorgen en welkom, bedankt om zo talrijk aanwezig te zijn! Mallorca is een populaire bestemming die zich altijd weet aan te passen aan de noden van de klant, maar zonder daarbij de duurzaamheid van de bestemming in het gedrang te laten komen.” Duurzaam toerisme met respect voor mens en natuur zijn de steunpilaren van het toerisme op Mallorca, in het midden van de Middellandse Zee.

Tià Amengual en Catalina Cañellas van de Mallorca Tourist Board op een aantrekkelijke manier, ze zetten hun bestemming graag in the spotlight:

“Mallorca is een kindvriendelijke en toegankelijke bestemming voor toeristen. Veel hotels hebben ook aangepaste faciliteiten voor kinderen, zoals waterparken en speeltuinen. De meeste stranden in toeristische zones zijn ook uitgerust met extra schaduwplekken en faciliteiten voor kinderen. Wandelen en fietsen kan ook perfect met het gezin, door de bergen, langs het strand of door de bossen. Natuurlijk mogen we de charmante dorpjes niet vergeten waar het heerlijk kuieren is.

Er is een nieuwe app in ontwikkeling die de drukte aangeeft op het strand. Deze moet in mei klaar zijn. Zo kunnen de klanten de covid-maatregelen opvolgen en te allen tijde zich veilig voelen. Meer informatie via www.mallorca.es en  Mallorca Safe Tourism.

Er is ook een rijk cultureel en historisch erfgoed. Megalieten of een necropolis aan de zee (Son Real). Ook de Romeinen (Alcúdia) en de Arabieren drukten hun stempel op het eiland. Het eiland is zo’n twintig musea rijk met als belangrijkste het Museum of Modern & Contemporary art in Palma is een hoogtepunt voor cultuurliefhebbers en de Miró foundation is een must-visit, de schilder hield – net als velen – erg van het eiland!

Serra de Tramuntana in November

Buitenbeleving is belangrijk op het eiland. Een van de natuurtroeven, Serra de Tramuntana, viert zijn tienjarige verjaardag als UNESCO werelderfgoed. De buitenlucht en aangename temperaturen nodigen ook uit tot sport! Er zijn een heleboel sporten en watersporten mogelijk in Mallorca, het hele jaar rond. Het eiland heeft stranden, grotten en inhammen en er zijn heuvels en wandelroutes die de heuvels doorkruisen. Mallorca is 23 golfterreinen rijk, allemaal op maximum een uurtje rijden. De gemiddelde temperatuur van 21 graden maakt het ideaal om te golfen en voor andere sporten. Je komt geregeld ook (professionele) fietsers tegen op de 2000 km wegen. Zeilen is ook een idyllische activiteit van maart tot oktober die je rond het eiland kan uitoefenen. Kan je de vuurtoren van de kaap van Salinas op tijd spotten? Hopelijk wel, en niet alleen om een aanvaring te vermijden, maar om er te genieten van het prachtige zicht! Zelfs paragliden en ballonvaren  kan op Mallorca, voor wie het liever in de lucht zoekt.

Gastronomisch ben je in Mallorca ook aan het juiste adres. De keuken is gebaseerd op seizoensgroenten, vis, varkensvlees en lam. Zo zijn er specialiteiten van lokale pepers totdesserts. Bezoek zeker een lokale bakkerij om alle zoete of zoute gebakjes te proeven. Er zijn een zestigtal wijnhuizen op Mallorca. Maak gerust een afspraak met een van de wijnhuizen om een proeverij te boeken. Mallorca heeft 9 restaurants die genoteerd zijn met een ster in de Michelingids.

Mallorca heeft een kwalitatief aanbod voor de toerist, en dat weerspiegelt zich ook in zijn accommodatie, van drie tot vijf sterren, je vindt er agriturismo en hotels voor elk wat wils. Er zijn verschillend ferry’s die je naar Menorca, Ibiza of Formentera brengen om ook de buren eens een bezoekje te brengen.”

Mallorca heeft dus op vlak van familie – cultuur – sport en gastronomie vele troefkaarten in handen, en hoopt snel uw klanten terug te kunnen ontvangen!

Herbekijk de webinar hier:

 

 

Comments