Bestemmingen

Herbeleef Webinar Castilla y León: a great destination for today travellers

Op woensdag 24 februari vond de eerste webinar van 2021 plaats van Turespaña BeLux i.s.m. Travel Magazine. De regio Castilla y León beet de spits af en toonde zich meteen een aantrekkelijke regio om naartoe te reizen van zodra dat weer kan. De grote uitgestrekte regio heeft vanalles te bieden. Wie beter om dat allemaal op een rijtje te zetten dan Alberto Bosque Coello van de dienst voor toerisme van Castilla y León.

Onze hoofdredacteur Robrecht Willaert opende de debatten alvorens het woord te geven aan de directeur van Turespaña BeLux, Rafael Chamorro. Hij was blij om iedereen opnieuw te kunnen begroeten en kijkt hoopvol naar 2021. Hij stelt enkele doelstellingen waar Turespaña de komende tijd aan zal werken: “We willen het toerisme in Spanje heruitvinden. We gaan daarvoor meer digitaal werken, deze webinars zijn daar ook een goed voorbeeld van. We worden duurzamer en veiliger, meer info hierover vind je onder andere op de nieuwe website: travelsafe bij spain.info

Judit Portela, Promotion & Travel Industry Relations verwelkomde iedereen en kijkt ook optimistisch naar de toekomst: “We zijn erg blij om terug te zijn voor de tweede reeks van webinars van Turespaña en Travel Magazine. We willen jullie inspireren om terug naar Spanje te reizen: naar het Spanje als duurzame en erg toegankelijke bestemming.”

Alberto Bosque Coello inspireerde vervolgens iedereen met zijn mooie video en gerichte informatie over Castilla y León:”Het is me een plezier om hier vandaag te zijn met Belgische reisagenten. Ik vertegenwoordig vandaag mijn mooie regio Castilla y León. Eerst en vooral wil ik alle reisagenten bedanken voor al het mooie werk dat jullie doen. Jullie zijn erg belangrijk voor onze bestemming en ons contact met België.  We doen ons uiterste best om jullie opnieuw in alle comfort te ontvangen. De Belgen maken trouwens 5% uit van de aankomsten in C y L., en we zien ze heel graag komen, ze worden hier met open armen ontvangen.De reisagenten en wijzelf zijn goede partners, en bij vragen kunnen jullie altijd bij mij terecht!”

Castilla y León is een yearround bestemming. Het is niet de meest bekende regio, maar onbekend is duidelijk onbemind. De regio is meer dan drie keer zo groot als België, maar er leven slechts 2,5 miljoen mensen. De uitgestrektheid is in huidige tijden een duidelijke troef. Vanuit Madrid sta je met de (hst-)trein snel in Salamanca, Valladolid en Zamora… en andere mooie plaatsen uit de regio.

Over alle bezienswaardigheden zoals de archeologische site van Atapuerca in Burgos, een prachtig stuk camino richting Compostela, de vele kastelen en kloosters, de heerlijke gastronomie… en ga zo maar door. Bekijk de opname van de webinar hieronder:

Comments