Bestemmingen

Herbeleef Tenerife Awakens Emotions webinar

Robrecht Willaert: “Welkom op de voorlaatste webinar van het jaar in samenwerking met Turespaña BeLux. Vandaag is Kris Van den Broeck aanwezig om Tenerife te vertegenwoordigen. Ik geef met graagte het woord aan Rafael en Judit van Turespaña.”

Rafael Chamorro: “Welkom iedereen. We moeten nog even het overlegcomité afwachten maar hopelijk geen kwalijk nieuws in verband met reizen. Nochtans gaat het goed. We ontvingen in Spanje al 1 miljoen Belgische toeristen. We hopen dit jaar af te sluiten met 50% van de toeristen van het aantal in 2019. In november zijn 90% van de vluchten naar Spanje hernomen, dat is een mooi cijfer. Tenerife is een van de vier populairste bestemmingen voor de Belgen. Deze winter ziet het er weer goed uit voor de Belgen die naar Tenerife gaan. Ik geef graag het woord aan Judit.”

Judit Portela: “Bonjour, goeiemorgen, welkom iedereen. Onze bestemming vandaag Tenerife is een echte klassieker, maar blijft zichzelf heruitvinden. Er zijn meerdere verborgen diamanten in de regio en Kris zal deze vandaag aan jullie uitleggen.”

Kris Van den Broeck: “Dank je voor deze mooie opportuniteit om hier Tenerife in de kijker te zetten. Reeds 2 jaar vertegenwoordigen we met Konsultra Tenerife. We beginnen eerst met een video die al een indruk geeft van de bestemming en daarna geef ik wat meer uitleg.

Het toerisme in Tenerife verandert, we gaan een klein beetje weg van het klassieke zon-zee-strand verhaal, het gaat meer en meer om het beleven en je passies achterna gaan. Daarom de nieuwe slogan ‘Tenerife Awakens emotions’. Er is veel meer dan het mooie weer het hele jaar rond. In het jaar 2019 mocht Tenerife 160.000 Belgen verwelkomen en ook tijdens de crisis was het een bestemming die het minst hard leed onder de kelderende bezoekerscijfers. Tegenwoordig is de vraag opnieuw behoorlijk hoog.

De komende jaren focussen we meer op belevingen met Tenerife. De natuurbeleving is een erg belangrijke, bijna de helft van het eiland heeft beschermde natuur en Teide is de hoogste Belg van Spanje.

In de jaren ’60 lanceerde de Belgische ondernemer Michel Albert Huygen toerisme in het zuiden van het eiland. Het microclimaat creëert unieke plaatsen zoals de Costa Adeje en Playa de las Americas. Weg van het zuiden vind je een zeer gevarieerd aanbod aan natuur en cultuur. Het loont dus zeker de moeite om het eiland te gaan ontdekken.

Er zijn heel wat buitenactiviteiten waaronder (e-)fietsen, wandelen (er zijn heel wat routes zoals de GR-routes of de Route 040 voor ervaren hikers) en uiteraard heel wat watersportactiviteiten. Je kan ook walvisspotten op een duurzame manier in Tenerife, met een behoorlijk grote kans om er te zien. Er is ook een observatorium voor sterrenkijken op de Teide, ook de zonsondergang is er erg mooi. Je kan er ook dineren of overnachten in de nabije parador, iets wat ook (professionele) sporters doen die op stage gaan naar Tenerife.

Het carnaval van Tenerife is een van de gekendste van de wereld en is slechts een van de culturele evenementen en erfgoed op het eiland. Er zijn lokale wijnen, kazen en honing en andere specialiteiten qua gastronomie. Ook zijn er de semi-legale ‘guachinches’, waar er vaak lokale en traditionele gerechten geserveerd worden, recht van het veld.

In La Laguna vind je koloniale huizen die er een klein beetje uitzien als Havana maar eigenlijk is het andersom. Want er werd vroeger vaak ook vertrokken naar de nieuwe wereld vanuit Tenerife. Het stadscentrum is autovrij met straatjes die dateren uit de vijftiende eeuw. Je kan er ook de tram nemen van Santa Cruz de Tenerife. Garachicho is ook Spaans erfgoed en heeft een oud klooster. In het noorden vind je ook meer boetiekhotels of casas rurales qua accommodatie. Ook qua luxe-aanbod heeft Tenerife heel wat onder de noemer Tenerife Select.

We willen de mensen uitnodigen om Tenerife te gaan ontdekken en echt te gaan beleven: Tenerife Awakens Emotions! Je vindt meer info op www.webtenerife.com

Herbekijk de webinar hier:

Comments