Bestemmingen

Herbeleef Costa Cálida (Region of Murcia) Makes you feel happy

Robrecht Willaert: “Welkom iedereen, we zijn terug vandaag met onze webinar over Costa Cálida. Vandaag spreken Noelia Muñoz Meseguer van de regionale tourist board, Juan Diego Simón, avontuurlijke gids in de regio en aangesloten bij MurciActiva, een organisatie die avontuurlijke providers verenigt in Murcia. Ook Rocío Huertas Suanzes, management van regionale natuurgebieden spreekt tijdens deze webinar. Ik geef graag het woord aan Judit en Rafael van Turespaña.”

Rafael Chamorro (directeur Turespaña BeLux): “Welkom aan iedereen, dit is al de achtste webinar en dat maakt ons trots. We bereiken veel mensen in covidtijden. Bedankt om er te zijn. We hebben de reisagent nog steeds hard nodig. Er zijn terug twintig bestemmingen in Spanje waarop je kan vliegen en we zitten terug op 80% capaciteit. In juli en augustus gingen meer dan een half miljoen Belgen naar Spanje, een heel mooi cijfer. Ook de intenties zijn positief. Italië en Spanje blijven favorieten binnen de zes maanden. De intenties zijn er om er binnen de zes maanden naartoe te reizen. Vandaag hebben we het over Murcia. Er is steeds fantastisch weer en prachtige steden, stranden, paradors en ga zo maar door.”

Judit Portela (Travel industry relations: ”Bonjour, goeiemorgen, we zijn heel blij jullie weer te mogen verwelkomen, want we zijn ons er van bewust dat het opnieuw drukker wordt. Vandaag leren we bij over Murcia vanuit drie verschillende perspectieven. Stel gerust jullie vragen en geniet van de presentaties, ik geef graag het woord aan Noelia.”

Noelia Muñoz Meseguer: ”Tussen Andalucia en Valencia. 252 km kustlijn en 300 zondagen per jaar. Er zijn maar liefst twee zeeën: de mediterrane en de Mar Menor. De luchthaven RMU Region de Murcia is vaak iets goedkoper dan de omliggende en opende de deuren januari 2019, spiksplinternieuw dus. Je bent van daaruit zo’n 40 minuten verwijderd van elke plaats in de regio.

Cartagena heeft meer dan 2.500 jaar geschiedenis. Om elk hoekje schuilt iets om te ontdekken, zoals het Romeinse theater. De stad heeft Romeinse en Cartageense invloeden. Lorca wordt de Barokke stad in de regio genoemd. De stad is erkend als erfgoed sinds 1964.

Eten in de regio kan uiteraard met authentieke lokale specialiteiten zoals de Murcia Salad. Er zijn ook heerlijke wijnen (er zijn drie wijnroutes die je kan volgen), vers fruit en ‘marinera’.

Er zijn goede golfterreinen, mogelijkheid tot watersporten en er zijn ook goede en moderne spafaciliteiten.

De natuur is prachtig, en erin actief bezig zijn is dat ook. Wandelen of fietsen (bijvoorbeeld op de Eurovelo 8) of nog actiever kan ook. Er zijn 22 beschermde gebieden zoals de Sierra Espuña.

Voor toeristen die minder dan 45 dagen bljiven geldt er nog steeds een gratis reisverzekering tot 30 juni 2022 Voor meer info raadpleeg: http://www.murciaturistica.es/en/covid_travel_insurance/

Er is geen overtoerisme,  er zijn wel veel kwalitatieve producten en diensten, authentieke tradities, lekker eten, en korte afstanden.”

Juan Diego Simón:”MurciActiva is een organisatie die blijft groeien, met nu meer dan 30 bedrijven aangesloten. Dat gaat van wandelen tot raften en alles daartussenin. Kortom alle vormen van actief toerisme over een oppervlakte van 11.313 km², verdeeld over vijf regio’s. Enkele voorbeelden: paragliden, kajakken, speleologie, ballonvaren, bungeejumping, duiken, canyoning, via ferrata, rafting of wandelen tussen de bloesems of in de bergen… en ga zo maar door. De mogelijkheiden zijn bijna eindeloos.”

Rocío Huertas Suanzes: “We hebben heel wat beschermde gebieden. Vandaag focussen op Sierre Espuña en Calblanque Natural Park. Er is heel veel diversiteit in Calblanque, die zorgen voor heel mooie bloemen fauna. Er zijn zelfs zoutvlaktes in het park. Er wordt zwaar ingezet op duurzaam toerisme om de regio te beschermen. In plaats van auto’s toe te laten worden bussen ingezet om de intrusie en uitlaatgassen te beperken.

Sierra Espuña biedt verschillende ecotoerisme activiteiten, avontuurlijk, tussen de vogels, op wielen, vergezichten, wandelpaden of een tour der smaken, waar je de lokale gastronomie kan proeven. Daarnaast is er het agroeconatura project waar conservatie van biodiversiteit hand in hand gaan met het versterken van de lokale identiteit.”

Bekijk de volledige opname hier:

Comments