Bestemmingen

Herbeleef Basque Country, there’s no room for more webinar

Robrecht Willaert, hoofdredacteur Travel Magazine: “Welkom iedereen op de vierde webinar van het jaar van Turespaña BeLux i.s.m. Travel Magazine. Vandaag verkennen we de rijke regio Baskenland, rijk op vele vlakken. Ik geef graag het woord aan Judit Portela, travel industry relations voor Turespaña Belux.”

Judit: “Goeiemorgen en welkom iedereen, zowel voor de vaste kijkers als nieuwe webinar toeschouwers. In naam van Rafael Chamorro, directeur van Turespaña, en mezelf heet ik jullie graag welkom. Vandaag is het Baskenland aan de beurt. We nemen je mee van de vissersdorpjes en -steden aan de kust tot de groene heuvels in het binnenland. Maar ook gastronomie en wijn zijn niet weg te denken uit de regio. Ontdek het vooral zelf!”

Lander Imaz (Baskenland Toerisme): “Het Baskenland heeft een zeer goede ontsluiting met België en Luxemburg. Er zijn drie luchthavens: in Bilbao, Vitoria-Gasteiz en San Sebastián; meteen ook de belangrijkste steden en een bezoek meer dan waard! Per trein en bus is de regio ook goed te bereizen en te bereiken.

De troeven voor city breaks naar het Baskenland zijn cultuur – shopping – eten en karakter. Hierin blinken de steden uit. De regio staat garant voor maar liefst 32 Michelin-sterren. Maar ook in de prachtige natuur vinden toeristen hun gading.

Het Guggenheim in Bilbao is een onvervalste landmark, een monument, letterlijk en figuurlijk, die je minstens eenmaal in je leven moet bezoeken. Bilbao is een gezellige stad aan het water met een universiteit, omgeving door heuvels, en ook een economisch hart. Mensen die graag shoppen en fijnproevers zijn hier ook aan het juiste adres.

Ook San Sebastián is een parel van een stad. Vlakbij Frankrijk en wereldberoemd voor zijn baai. Verder is de hele kust overigens een streling voor het oog. Zo kan je het indrukwekkende Gaztelugatxe bezoeken langs de ruige rotsen, dat ook als decor diende voor het populaire Game of Thrones.

Basken zijn trots op hun identiteit, hun eigen taal en een lange geschiedenis. Slechts enkele van de beroemde Basken zijn Sint Ignacio van Loyola en Paco Rabanne.

Er zijn verschillende culturele events, lokale festiviteiten en gastronomische evenementen die doorheen het hele jaar plaatsvinden. Meer info vind je op de toeristische websites van het Baskenland.

Aan kwalitatieve wijn en lekker eten geen gebrek in de regio. De Rioja Alavesa heeft unieke wijnhuizen met een prachtige architectuur. Laguardia is een charmant dorp dat gezien wordt als de hoofdstad van de wijn in de regio. De lokale Txakoli wijn (enkel geproduceerd aan de kust) is ook een echte aanrader. De pintxos zijn ook niet te missen, in de stamkroeg om de hoek of op hoog gastronomisch niveau, de keuze is aan je klant.

Op www.thebasqueroute.eus ontdek je welke verschillende routes je kan nemen door de prachtige natuur, van aan de kust tot het groene en meer heuvelachtige binnenland.  Zo zijn er in het Baskenland zo’n 17 golfterreinen, waarvan 11 samenwerken met reisagenten en touroperators. Het is een leuke afwisseling om golf te spelen en daarna de regio te bezoeken, een ideale combinatie.

De laatste 20 jaar is het toerisme in het Baskenland blijven toenemen, dat verbaast niet, want steeds meer mensen ontdekken deze aantrekkelijke regio.”

Bekijk de volledige webinar hier:

Comments