Bestemmingen

Herbeleef Barcelona is much more webinar

Robrecht Willaert: “Welkom iedereen op deze dag met Catalaanse temperaturen. We reizen vandaag virtueel af naar een gekende en geliefde stad en regio Barcelona. Ik geef graag het woord aan Judit en Rafael van Turespaña.”

Judit Portela: “We zijn halfweg in deze webinarreeks van Turespaña BeLux & Travel Magazine. We gaan stilletjes aan terug naar het oude normaal. Iedereen snakt naar reizen, ook naar de stad. Barcelona valt ook perfect te combineren met de aantrekkelijke provincie, die nog vaak ten onrechte, over het hoofd wordt gezien.”

Rafael Chamorro: “Dank u wel iedereen om aanwezig te zijn op deze webinar, vanwege Turespaña. We zijn blij om hier vandaag te zijn. Dit is al de vijfde webinar dit jaar, en dat voor het tweede jaar op rij. Ook welkom aan Olga en Muritxell vanuit Barcelona.

Het is nog geen ideale zomer geweest voorlopig, maar we hopen dat daar snel verandering in komt. We hebben meer en meer oranje zones dus reizen wordt alsmaar makkelijker. Met het aankomende covid-certificaat wordt het reizen naar Spanje ook gestroomlijnd. Ongeveer 50% van de Belgen wil reizen, en bijna een vierde (23%) wil naar Spanje! Check zeker spain.info en travelsafe.spain.info voor alle updates i.v.m. gezond en veilig reizen.”

Olga Sancho (International Promotion, Barcelona Destination): Bedankt iedereen om aanwezig te zijn, en het organiserende team! We gaan het vandaag hebben over de volledige bestemming Barcelona, niet enkel de stad, maar ook de prachtige provincie. Ik ben geboren en getogen in Barcelona en dat maakt me erg trots om jullie mijn stad en omgeving voor te kunnen stellen.

Vanuit de stad Barcelona sta je vliegensvlug aan de kust. Maar ook de Pyreneeën zijn slechts 2 uur en een kwartier verwijderd van het centrum. Naast de kosmopolitische stad is er ook natuur, cultuur, wijn en golf in de omgeving.

De costa van Barcelona heeft 100 km kustlijn. Daarnaast heeft Barcelona 12 nationale parken. Je kan er wandelen, paragliden, grotten verkennen… Zowel voor actieve toeristen als families met kinderen.

Natuurlijk kan je het modernisme niet over het hoofd zien in Barcelona, met als vaandeldrager Antoni Gaudí. Zowel binnen als buiten de stad vind je voorbeelden van zijn meesterschap.

De gastronomie en de 35 Michelin sterren zijn het ontdekken waard. De versmarkten zoals La Boqueria zijn altijd een feest voor de ogen en voor de maag! Meer en meer wordt de traditionele keuken organisch en duurzaam. Ook de wijn – niet in het minst de cava – is wereldvermaard. Van Codorniu tot kleine wijnboeren, ze ontvangen uw klanten met open armen.

Culturele en muzikale evenementen binnen en buiten de stad zijn ook van wereldniveau, zoals Primavera Sound en Sonar festival. Ook traditionele festivals worden in ere gehouden zoals de menselijke torens die gebouwd worden.

Sport blijft ook van levensbelang in Barcelona. De voetbalclub kent iedereen, maar er is meer. Zoals Formule 1 en golf. Er zijn 10 golfterreinen in de buurt voor uw klanten.”

Meritxell Muriel: “Barcelona is zeer makkelijk te verkennen. Zowel te voet door de stad en zijn groene longen als de kustlijn. Ook het openbaar vervoer is goed uitgerust en met de fiets raak je makkelijk rond. Voor personen met beperkte mobiliteit is Barcelona goed voorzien van infrastructuur. De nabijheid van steden als Sitges en Montserrat is een troef waarmee je makkelijk je vakantie kan verlengen.

Barcelona was een van de eerste steden met een Biosphere Certification voor het milieu. De aangename levenskwaliteit van de stad maakt haar zo aantrekkelijk om te bezoeken. Ook het milde weer en de vele faciliteiten zorgen ervoor dat BCN een van de topsteden ter wereld is voor MICE-toerisme.

Overweeg Barcelona zeker als bestemming voor een ‘Workation’, de perfecte combo tussen werken en ontspannen. Kies voor een nieuwe ervaring, heerlijk warm weer en een hogere productiviteit. Leef als een local en voel je toch op reis.

Appartementen, campings, plattelandstoerisme en hotels zijn de belangrijkste accommodatiemogelijkheden in en rond Barcelona. Op de website van Visit Barcelona vind je veel praktische informatie. Overweeg zeker de Barcelona Card voor je klanten. Het levert voordelen op voor openbaar vervoer en musea.

Juli en augustus zijn soms misschien iets te heet om de stad te bezoeken, maar Barcelona is een ear round bestemming.

Waar naartoe wanneer je klant al in Barcelona geweest is? Een paar insider tips.

  • Palau Güell (niet het park!) is een parel die veel mensen nog moeten ontdekken in de stad. Een wijndomein in de Penedes is een absolute aanrader en Cardona, een fantastisch dorpje met kasteel in de provincie is een absolute aanrader. Daarnaast zijn Sitges en Montserrat… ook toppers.
  • Sant Pol de Mar is een aanrader voor een eerder rustig strand in de Costa Barcelona op zo’n halfuur met de trein van Barcelona.

Ook de Costa Dorada en Costa Brava combineren kan desgewenst, met Barcelona en de provincie, mocht je klant dat willen, echter zegt Olga ‘dat dat helemaal niet nodig is, omdat Barcelona en provincie alles zelf kan aanbieden!’”

Bekijk de volledige webinar hier voor meer interessante info:

Comments