Bestemmingen

Herbeleef Andalucía & Middle cities webinar

Robrecht Willaert, hoofdredacteur Travel Magazine, verwelkomt iedereen en de sprekers van de dag Esther Romero (Turismo Andalucía) en Matilde de Talavera (Medium sized cities of Andalucia), alsook Rafael Chamorro (directeur Turespaña) en Judit Portela (Travel industry relations Turespaña BeLux).

Rafael Chamorro: “Dit is de eerste webinar na de zomer en we zijn heel blij met wat we zien. We zien overal tekenen van herstel. Zelfs op de luchthaven van Brussel Zaventem zie je dat er terug meer bedrijvigheid komt. Zowel in België als Spanje zijn zowat 80% van de mensen volledig gevaccineerd, en het covid-pass maakt reizen makkelijk. We zien het licht aan het einde van de tunnel! Hoopgevend is ook dat 60% van de Belgen in de komende acht maanden graag wil reizen.”

Judit Portela: “Ik hoop dat iedereen een fantastische zomervakantie gehad heeft. Welkom terug aan iedereen. Vandaag stellen we jullie enkele verborgen parels van de regio voor. We zoomen ook in op de middelgrote steden van Andalusië en hun troeven.”

Esther Romero: “Ik ben Esther en vertegenwoordig Andalusië in de Benelux, vandaag vertel ik jullie wat meer over de populaire toeristische regio. We zijn makkelijk te bereiken via directe vluchten vanuit België naar Malaga, Almeria en Jerez, met o.a. TUI fly, Brussels Airlines en Ryanair, en vanuit Luxemburg vliegt ook Luxair.

We hebben een internationale gezondheidsreisverzekering gelanceerd in 2021 voor alle niet in Spanje wonende bezoekers die in erkende accommodatie logeren. Bij besmetting met covid ter plaatse worden bepaalde kosten gedekt. Voor meer info raadpleeg https://www.andalucia.org/en/travel-assistance-insurance – hopelijk blijkt het niet nodig, want de gezondheidstoestand op dit moment is gunstig.

Natuur

Cave of wonders, Aracena.

Andalucía heeft een zeer aangenaam klimaat en er zijn 23 natuurparken en 3 nationale ‘biosphere reserves’. Recent kwam er in de regio van Malaga nog een nieuw natuurpark bij. Er zijn bijvoorbeeld speciale formaties zoals de ‘grot der wonderen’ in Aracena, Huelva. Er is ook zo’n 900 km kustlijn.

Cultuur

Waar je ook kijkt, je zal erfgoed zien in Andalusië. Er zijn verschillende Unesco World Heritage sites in de provincie, zoals het Alhambra, het Alcazar of renaissancesteden. Ook de kunstliefhebber komt er aan zijn trekken in bijvoorbeeld het Picassomuseum in Malaga of het schone kunsten museum in Sevilla. Niet te vergeten, je kan de flamenco aanschouwen of zelf dansen in de regio het hele jaar door. Er zijn ook festivals zoals festivals en volksfeesten, en er is de paasweek die gevierd wordt.

Culinair

Olijfolie uit Jaen, sherrywijn uit Jerez, Iberische ham uit Huelva…. Zijn slechts enkele van de smaken die je kan proeven in Andalucía. Er zijn ook 18 Michelin genoteerde restaurants.

Kortom een unieke bestemming met een mix van belevenissen.” Ideaal voor Belgen dus.

Matilde de Talavera: “Ik vertegenwoordig de middelgrote steden van Andalucía. Deze organisatie bestaat reeds 11 jaar uit verschillende steden. Er zijn vijf steden die aan elkaar gelinkt worden: Ecija, Puente Genil, Antequera, Lucena en Alcala La Real, uit. Je vindt er alle troeven voor heerlijk cultureel toerisme: geschiedenis, cultuur, natuur, traditie, gastronomie.

Deze steden kunnen gezien worden als toeristische bestemmingen op zich, maar je kan ze ook als een grote route van de ene stad naar de andere opvatten. We zijn ook dicht bij de grote toeristische trekpleisters. Het zijn stuk voor stuk veilige bestemmingen die de geldende gezondheidsregels in acht nemen, er is geen massatoerisme.

Naast de promotie hebben wij ook de uitbating van toeristische attracties in handen, we zijn de hele dag open 7 op 7. Slechts 3 dagen per jaar zijn de attracties gesloten.

In JPuente Genil kan je een Romeinse archeologische site bezoeken met mooi bewaarde mozaïeken, in Alcala La Real zitten we in de middeleeuwen in het gigantische Fortaleza de. la Mota. In Lucena vind je het Moral-kasteel, waar de laatste koning van Granada huisde. Het Real Colegiata de Santa Maria in Antequere dateert van de renaissance. In Ecija kan je het barokke Palacio de Benameji bezoeken waar je een prachtig zicht over de stad hebt.

De regio beschikt over een goed wegennet en treinverbindingen, ook voor kampeerders zijn er verschiillende opties.

Je kan mij contacteren op mtalavera@tuhistoria.org

Bekijk de volledige video hier:

 

 

 

 

 

Comments