Reisindustrie

Hays Travel (UK) neemt Britse TC kantoren over

Hays Travel neemt per direct 555 Thomas Cook reiskantoren en de immobiliën van de kantoren  over in de UK, met een werkgelegenheid voor zo’n 2500 ex. T.C. bedienden die op 23 september werkloos werden door het faillissement van de Thomas Cook Group.  Hays Travel, sedert 40 jaar, een bekende naam in de UK, realiseerde in 2018 een omzet van meer dan 1 miljard pond.

Meer dan 100 nieuwe jobs worden hierdoor gecreëerd bij het Hays Travel hoofdkantoor in Sunderland en de rest verspreid over het hele land. Op dit ogenblik heeft Hays Travel al 421 ex T.C.  bedienden een nieuwe job gegeven en nieuwe posities komen er eerstdaags aan.

Deze deal verhoogt het aantal kantoren van Hays Travel tot 745, de grootste onafhankelijke Britse reisketen.  Directeur John Hays spreekt van een game-changer in de distributie.

Ook Kuoni doet mee

Kuoni UK heeft ondertussen 7 ex-T.C. kantoren en medewerkers overgenomen en meer gaan er volgende week volgen.  De T.O. Kuoni telt in de UK 48 shops in zogenaamde winkelstraten (high-streets) en in John Lewis Stores.

Comments