Aviation, Newsflash

Harm Prins bestuurder bij ‘Brusselse’ VLM Airlines

Een Nederlandse investeerder neemt de activiteiten die VLM Airlines had op Brussels Airport over. Zo klonk het half februari in een persbericht.
Het was SHS Aviation, eigenaar van VLM Airlines Regional in Antwerpen, dat de activiteiten omschreven als VLM Airlines Brussels of het overblijvende gedeelte van Thomas Cook Airlines Belgium (twee Airbus A320’s en 40 werknemers) van de hand deed. Deze activiteiten werden overgenomen door een Nederlandse investeerder, over wie er geen details werden vrijgegeven.
De onbekende investeerder wil zich – nog steeds volgens het persbericht – met de A320’s én een nieuwe merknaam concentreren op lease- en chartervluchten. De overnemer toont ook de ambitie om op termijn langeafstandsvluchten op te starten tussen Europa en Azië met Airbus A330’s.
Drie weken later is nog steeds niet duidelijk wie de onbekende investeerder is. De Kruispuntbank van Ondernemingen meldt wel dat de nieuwe eigenaar van VLM Airlines een kantoor heeft in de Bedrijvenzone Diegem, Luchthaven 45 in 1831 Machelen. Als bestuurders staan sinds 19 februari 2018 ingeschreven: Harm Prins (zie verder, red.) en Marinus Van Veluwe. Deze laatste, beter bekend als Marty Van Veluw, is ook bestuurder en/of eigenaar van SF Aviation Management B.V., gevestigd aan de Haaksbergweg 41 in Amsterdam en voordien bekend onder de naam SoftFlight A320 II B.V.
Marty Van Veluw leidt met een ander bedrijf, Avion Group in Amsterdam, piloten op: van recruitment tot operations, inclusief een simulator in een trainingsgebouw.
Harm Prins werd in november 2017 door de Chinese investeerders van SHS Aviation aan de kant geschoven als ceo van VLM Airlines in Antwerpen. De Nederlander was vroeger ook betrokken bij Air Exel, Holland Exel en Dutchbird.
SHS Aviation BV is een Nederlandse holding, voor 60 procent in Nederlandse en voor 40 procent in Chinese handen. Er zijn naar verluidt geen banden tussen de holding en de nieuwe eigenaar van VLM Airlines dat in Machelen is gevestigd en met de twee A320’s opereert.

Foto: Urban Červek