Cruise

Hapag-Lloyd en TUI: nieuwe afvaarten vanuit Kreta en Kroatië

Hapag-Lloyd Cruises heeft haar voorjaarsprogramma aangepast. De Europa 2 vaart nog tot eind april in de Canarische Eilanden en verhuist vervolgens naar de Oostelijke Middellandse Zee. Het vijfsterrenschip zet op 1 mei vanuit Santa Cruz de Tenerife koers naar Dubrovnik, gevolgd door twee weekcruises in Kroatië. Op 22 mei zet de Europa 2 haar route verder naar Heraklion op Kreta. De rest van de lente stelt het luxeschip cruises van 7 tot 10 dagen voor in Griekenland.

Van de Duitse overheid mag Hapag-Lloyd Cruises op dit ogenblik alleen Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse gasten ontvangen. Deze maatregel wordt voorlopig tot eind juni gehandhaafd. Uit veiligheidsmaatregelen vaart het schip ook maar met een maximale passagiersbezetting van 60 procent. Voor de gasten volstaat een coronatest.

Ook zusterrederij TUI Cruises biedt op dit ogenblik cruises aan in de Canarische Eilanden waar Duitsers – in tegenstelling tot de Belgen – wel op vakantie mogen. TUI heeft enkele voorjaarscruises aan het Mein Schiff 2-programma toegevoegd en zal net als de Europa 2 vervolgens cruises aanbieden vanuit Heraklion. Bij TUI Cruises is een PCR-test verplicht. Reizigers kunnen deze test ook laten uitvoeren bij de inscheping. Deze regeling zal wellicht wijzigen wanneer de Duitse regering vanaf 12 mei een covidtest verplicht maakt voor wie naar het buitenland wil vliegen.

© foto Hapag-Lloyd Cruises

Comments