Cruise

Hapag-Lloyd en TUI Cruises starten, AIDA verlengt onderbreking

In het weekend heeft Hapag-Lloyd Cruises haar cruises hervat. Voorlopig biedt de maatschappij vanuit Duitsland korte cruises aan zonder tussenstops. Hapag-Lloyd vaart tijdelijk alleen met de Europa 2 en Hanseatic inspiration. Bovendien wordt maximaal 60 procent van de passagierscapaciteit benut. Vanaf september wil de rederij ook de Europa en Hanseatic nature opnieuw inzetten en zullen de schepen ook transithavens aanlopen. Alleen de Bremen, die in mei 2021 de vloot verlaat, komt niet meer in de vaart. Op dit ogenblik kunnen alleen inwoners van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland meevaren. Volgens CEO Karl Pojer hebben de reiskantoren de eerste afvaarten zeer goed verkocht. De topman verwacht dat de coronacrisis tot een renaissance van de kleine cruiseschepen zal leiden.

TUI Cruises start op 7 augustus met Mein Schiff 1 en Mein Schiff 2 vanuit Hamburg en Kiel. De schepen zullen ‘Blauen Reizen’ aanbieden. Het gaat om panoramische weekcruises naar de Noorse fjorden. De schepen varen door de Aurlandsfjord, Innvikfjord, Geirangerfjord en Hardangerfjord. Nergens kunnen de gasten aan land gaan. Net als bij Hapag-Lloyd Cruises wordt maximaal 60 procent van de passagierscapaciteit benut.

AIDA Cruises heeft daarentegen haar onderbreking moeten verlengen. De rederij had met succes de nodige concepten en certificeringen ontwikkeld voor de heropstart. De formele toelating van de vlaggenstaat Italië laat echter op zich wachten. Hierdoor ziet AIDA zich verplicht de geplande korte trips met de AIDAperla en AIDAmar met vertrekken tussen 5 en 12 augustus, te annuleren.

“Na intensieve voorbereidingen met de steun van verschillende nationale en internationale autoriteiten en gezondheidsexperts, hebben we uitgebreide concepten ontwikkeld voor de herstart en verhoogde hygiënestandaarden en maatregelen doorgevoerd als bescherming tegen COVID-19 aan boord van onze schepen. We betreuren deze vertraging ten zeerste, maar gaan ervan uit dat we de formele goedkeuring van Italië spoedig zullen ontvangen.” De maatschappij biedt de gasten de mogelijkheid om te boeken naar een andere cruise en stelt een boordtegoed ter waarde van 50% van de werkelijke reissom voor.

© foto Hapag-Lloyd Cruises / TUI Cruises – Fabio Kohler

Comments