Cruise

HAL verandert naam nieuwe vlaggenschip naar Rotterdam

Om enkele van de meest gedenkwaardige schepen in de bijna 150-jarige geschiedenis van Holland America Line te eren, verandert de rederij naam van haar nieuwe schip van Ryndam naar Rotterdam. Het vaartuig wordt hiermee het zevende schip dat de historische naam zal dragen. De oplevering is gepland op 30 juli 2021. Vanwege de wereldwijde gezondheidssituatie is dat twee maanden later dan oorspronkelijk gepland. De nieuwe Rotterdam zal tijdens de nazomer 2021 Noord-Europa en de Oostzee verkennen vanuit Amsterdam.

Reisadviseurs met klanten op de eerste afvaart met het schip in mei of op routes tot en met 30 juli, worden gecontacteerd en krijgen de mogelijkheid aangeboden om te boeken. De eerste reis van de Rotterdam VII wordt op 1 augustus de zevendaagse Premiere Voyage vanuit Triëste naar Civitavecchia (Rome). Het schip vaart op 8 augustus vanuit Civitavecchia op een 14-daagse cruise door de westelijke Middellandse Zee en vervolgens verder naar Amsterdam. Van 22 augustus tot 10 oktober 2021 verzorgt de nieuwe Rotterdam vanuit Amsterdam drie zevendaagse routes naar Noorwegen, een 14-daagse cruise naar de Oostzee en een 14-daagse rondreis naar Noorwegen, IJsland en de Britse eilanden. Een trans-Atlantische cruise maakt het eerste Europese seizoen compleet met een 14-daagse reis van Amsterdam naar Fort Lauderdale in Florida.

Om gasten die van mei tot en met juli 2021 geboekt zijn op geannuleerde routes van de Ryndam toch te kunnen ontvangen, ondergaan de routes van het cruiseschip Nieuw Statendam ook een aantal veranderingen om zoveel mogelijk overeen te komen met de voormalige afvaarten van de Ryndam. Gasten die geboekt hebben op de oorspronkelijk geplande eerste vaart van de Ryndam, worden omgeboekt naar de eerste afvaart van de Rotterdam op 1 augustus en ontvangen aan boord een tegoed van $100 per persoon. Alle andere passagiers op de getroffen Ryndam- of Nieuw Statendam-cruises worden automatisch omgeboekt naar een vergelijkbare, toekomstige cruisedatum in de zomer tegen hetzelfde betaalde tarief. Ze ontvangen een tegoed van $100 per persoon voor cruises van 10 dagen of minder en $250 per persoon voor routes van 12 dagen of meer.

© Rendering Holland America Line

Comments