Cruise

HAL schrapt rest zomerseizoen vanuit Nederland

Holland America Line heeft de rest van het zomerseizoen met de Nieuw Statendam en Volendam geschrapt. Dat betekent dat alle afvaarten vanuit zowel Nederland als de rest van Europa verdwijnen uit het programma. Getroffen gasten op de Nieuw Statendam en Volendam worden automatisch omgeboekt naar een cruise met de Eurodam die tot eind oktober in de Middellandse Zee vaart of een afvaart met de Nieuw Statendam of Volendam in 2022.

Ook de ingebruikneming van de nieuwe Rotterdam wordt uitgesteld. De Fincantieri-werf zal het schip zoals gepland op 30 juli opleveren. Zoals het er vandaag naar uitziet, zullen de eerste gasten pas inschepen op 26 september. Dat betekent dat het schip vanuit Italië zonder passagiers zal varen naar Nederland. De eerste commerciële afvaart zou dan eind september een cruise van 14 nachten worden richting de Baltische staten en Sint-Petersburg. Op 20 oktober vertrekt de Rotterdam dan vanuit Amsterdam via Zeebrugge naar Fort Lauderdale. Passagiers die geboekt stonden op de afgelaste afvaarten met de Rotterdam, kunnen hun reis omzetten naar 2022 tegen 2021-tarieven. Voor alle gecancelde reizen kunnen de reizigers tevens opteren voor een terugbetaling van de gestorte bedragen.

Op dit ogenblik blijft onduidelijk hoe de doopplechtigheid van de Rotterdam zal verlopen. Een event in Nederland is niet uitgesloten, maar dan met een beperkt aantal genodigden. De definitieve plannen zal de rederij in een later stadium publiceren. De schepen van HAL varen onder Nederlandse vlag en in het verleden namen al diverse leden van het Nederlandse koningshuis op de doop de honneurs waar. Zo was koningin Maxima onder meer de meter van de Koningsdam. Het eerste zusterschip Nieuw Statendam werd in Florida gedoopt door Oprah Winfrey. Wie de meter wordt van het derde schip van de Pinnacle-Class is nog niet meegedeeld.

© foto Holland America Line

Comments