Cruise

HAL opent Grand Africa Voyage 2021 en Wereldcruise 2022

Met het vertrek van onder meer de Rotterdam en Amsterdam heeft Holland America Line haar Grand Africa Voyage 2021 en de Wereldcruise 2022 aangepast. Beide routes worden overgenomen door de Zaandam. De omboekingen van reeds geboekte gasten zijn intussen afgerond. Let op: in tegenstelling tot de Rotterdam en Amsterdam beschikt de Zaandam evenwel niet over Lanai-hutten.

Op 10 oktober 2021 zal de Zaandam uit Fort Lauderdale vertrekken voor een  reis van 71 nachten rond Afrika, met overnights in Al ‘Aqabah (Petra), Seychellen (Victoria), Zanzibar (Tanzania) en Kaapstad. Op deze rondreis zal het schip 18 Afrikaanse landen aanlopen. Gasten zullen bovendien de mogelijkheid hebben om onderweg diverse natuurparken te bezoeken. Op dit ogenblik wordt de Grand Africa Voyage alleen als één volledige reis verkocht en zijn geen segmenten beschikbaar.

Daarnaast deelt HAL de route voor de Wereldcruise 2022 mee. Alle gasten die geboekt stonden op de Wereldcruise 2021 met de Amsterdam zijn al omgeboekt naar deze nieuwe reis. De Zaandam vertrekt uit Ft. Lauderdale op 3 januari 2022. De route van de Wereldcruise 2022 lijkt erg op de reisroute van 2021, waarbij het schip regio’s bezoekt zoals het Amazonegebied, het Panamakanaal, Azië, het Midden-Oosten en de Middellandse Zee. Boek deze 128-daagse reis op de Zaandam en ervaar 27 landen en 50 havens waaronder 35 Unesco-Werelderfgoedlocaties. Verder zijn er overnights gepland in wereldsteden als Tokio, Shanghai, Singapore, Mumbai (Bombay), Al ‘Aqabah (Petra) en Istanbul. Op tien bestemmingen zal het schip bovendien extra lang tegen de kade blijven. De Zaandam zal op deze wereldreis twee keer de evenaar en één keer de internationale datumlijn oversteken. Wie vóór 1 juni 2021 boekt, komt in aanmerking voor een hogere hutcategorie en ontvangt mooie vroegboekvoordelen.

© foto United States Coast Guard – Chief Petty Officer Charly Hengen

Comments