Cruise

HAL benoemt Werner Timmers tot kapitein Rotterdam

Holland America Line heeft Werner Timmers, een kapitein die al bijna 40 jaar voor de cruisemaatschappij vaart, aangesteld om het roer over te nemen van de Rotterdam wanneer het schip in juli 2021 vaarklaar wordt gemaakt. Kapitein Timmers kwam in 1984 bij Holland America Line in dienst en heeft gewerkt op alle scheepsklassen binnen het merk, meest recentelijk als kapitein van de Koningsdam.  Hij reist de volgende maanden al naar de Fincantieri-werf in Italië voor de proefvaarten en toezicht op de afwerking van het schip in de aanloop tot de oplevering.

“Als een van de langst dienende officieren in onze vloot met een enorme hoeveelheid ervaring, zijn we verheugd kapitein Timmers tot kapitein van de Rotterdam te benoemen,” aldus Gus Antorcha, directeur van Holland America Line. “Zijn jarenlange zeemanschap en gastvrijheid voor zowel gasten als bemanning zal een cultuur aan boord blijven creëren die uitmuntende service en een passie voor reizen bevordert.”

Werner Timmers groeide op in Roosendaal en woont met zijn gezin nu in Mount Dora in Florida. Sinds hij in 1984 als stagiair bij Holland America Line in dienst kwam, heeft Timmers zich opgewerkt tot kapitein, wat hij in 1996 werd. Sindsdien stond hij aan het hoofd van de Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Ryndam, Zaandam en Zuiderdam. Timmers: “Ik voel me vereerd om benoemd te worden tot de eerste kapitein van de Rotterdam en ik kijk ernaar uit om aan boord te komen voor de proefvaarten en om het schip samen te zien komen tijdens de laatste fasen van de bouw. Mijn lange carrière bij Holland America Line is gevuld met zoveel prachtige mijlpalen en deze benoeming is een hoogtepunt.”

De Rotterdam is het derde schip van de Pinnacle Class en het zevende schip dat deze naam draagt. Het biedt plaats aan 2.668 gasten en beschikt over alle voorzieningen en innovaties die zijn geïntroduceerd op de zusterschepen, waaronder het 270 graden surround screen World Stage, Rudi’s Sel de Mer en het Grand Dutch Café. Rotterdam biedt elke avond live muziek met een exclusieve collectie van wereldklasse optredens van Lincoln Center Stage en de B.B. King’s Blues Club tot de Rolling Stone Rock Room en Billboard Onboard. Na de eerste reis op 1 augustus 2021 zal het schip zijn eerste zomerseizoen in Noord-Europa doorbrengen met vertrekken vanuit Nederland. De details zijn nog niet definitief en zal HAL op een later tijdstip publiceren.

© foto Holland America Line

Comments