Aviation

Hainan Airlines verbindt nu Shenzhen met Brussels Airport

Dinsdagavond heeft Hainan Airlines zijn eerste rechtstreekse vlucht uitgevoerd tussen Brussels Airport en Shenzhen Boa’an International Airport. De nieuwe rechtstreekse vlucht werd feestelijk ingehuldigd door de Chinese ambassadeur in België Xing Qu, country manager Olivier Yang van Hainan Airlines en ceo Arnaud Feist van Brussels Airport Company.
Na Beijing, sinds 2006, en Shanghai Pudong, sinds oktober 2017, is Shenzhen de derde directe verbinding van Hainan Airlines vanuit Brussels Airport. De snelle uitbreiding van de connectiviteit tussen ons land en China mag niet verbazen. De Chinese bevolking reist meer en graag, en ze zijn nieuwsgierig om Europa te ontdekken.
“De opening van de nieuwe rechtstreekse verbinding tussen Brussel en Shenzhen zal bijdragen tot het versterken van wederzijdse voordelige relaties voor beide landen. De stad Shenzhen heeft met meer dan 11 miljoen inwoners een even grote populatie als België. En dus is het potentieel zeer groot, niet alleen voor het toerisme en culturele uitwisseling tussen de twee regio’s, maar ook voor het bedrijfsleven”, aldus Arnaud Feist van Brussels Airport Company.
Elk jaar bezoeken ongeveer 7 miljoen Chinezen het Europese continent. Olivier Yang van Hainan Airlines: “De route van Shenzhen Boa’an naar Brussels Airport is één van de eerste routes naar het Europese continent. We zijn dan ook zeer tevreden dat we deze verbinding vandaag kunnen inhuldigen. We hopen veel Belgische toeristen te kunnen verwelkomen in Shenzhen, of op doorreis naar Australië of Nieuw-Zeeland.”
In totaal verzorgt Hainan Airlines deze zomer wekelijks 10 vluchten tussen China en Brussel, waaronder vijf naar Beijing en drie naar Shanghai. Twee keer per week, op dinsdag en donderdag, zal de luchtvaartmaatschappij met een Boeing B787- 8 Dreamliner naar Shenzhen vliegen.