Bestemmingen

Gurgl in het Oostenrijkse Ötztal opent winterseizoen op 18 november

Het Ötztal in Tirol wordt vaak omschreven als de vallei van de superlatieven. Met de Wildspitze heeft het de hoogte bergtop van Tirol, de meeste 3000 meter toppen, de Stuibenfall is de hoogste waterval en met Piburg het warmste meer waarin gezwommen kan worden. Binnen dat Ötztal is het dorp voor de meest veeleisende wintersporters. En tegelijk een bestemming voor meetings en events.

De hoogte van het gebied schommelt tussen 1800 en meer dan 3000 meter en is daardoor bijna sneeuwzeker. Gurgl, verdeeld over de plaatsen Obergurgl en Hochgurgl, beschikt over 112 km aan pistes en 25 ultramoderne liften. Het dorp telt daarenboven 25 hotels in de 4- en 5 sterren categorie. Waaronder ’s werelds hoogste 5 sterren superior Relais & Chateaux hotel.

Op 18 november opent Gurgl officieel zijn winterseizoen. Bij die opening zijn twee extra nieuwigheden te vermelden. In de eerste plaats is er de ingebruikname van de nieuwe tienpersoonsstoeltjeslift Rosskarbahn. En op de tweede plaats de heropening, na de verwoestende brand van begin 2021, van het TOP Mountain Motorcycle Museum. Een museum dat na de heropbouw in oppervlakte is verdubbeld. Bezoekers kunnen er kennismaken met 450 motorfietsen die de hele geschiedenis van 1885 tot 2000 overspannen. Daarenboven zijn er nu een aantal oldtimer auto’s aan de collectie toegevoegd. Nieuw zijn eveneens een 4D-bioscoop, inclusief luchtstroom, motorgeluiden en bochtenwerk.

Midden in Gurg bevindt zich het Gurgl Carat congress and event center. Een uniek modernistisch gebouw in diamantvorm dat beschikt over de jongste state-of-the-art technologie en meeting ruimtes biedt tot 520 personen.

Alle info over de mogelijkheden van Gurgl is te vinden op www.gurgl.com. Info over het Motorcycle Museum: www.crosspoint.tirol/en-museum. Info over het Carat centrum: https://gurgl-carat.com/home.html.

Comments