Newsflash, Touroperating

Gunther Batsleer: topfunctie bij TUI Group

Gunther Batsleer (38) heeft een toppromotie te pakken. Per direct zal hij de functie van Group Director of Ancillaries bij TUI Group gaan bekleden. In deze functie rapporteert hij aan Jeremy Gidley en maakt in die rol deel uit van Erik Friemuth’s Group Marketing leadership team. Gunther werd in 2016 nog bekroond met de ‘Young Professional < 40’ award tijdens de TM Travel Awards.

Gunther zal zich in zijn nieuwe rol focussen op het vergroten van de marge op ancillaries door o.a. de ontwikkeling van groepsbrede producten te versnellen en het optimaliseren van het boekingsgemak, de online gebruikerservaring en de prijsstrategieën in de source markets.

Hij zal in zijn nieuwe rol de Market’s Ancillaries Leads (Northern Region, Central Region en Western Region) en Function’s Ancillaries Leads (TUI DX, TUI Hotels en TUI Aviation) aansturen. De lokale leads behouden daarnaast ook hun rapporteringslijn naar hun lokale directie. Voor Western Region is dat CMO Frans Leenaars.

Voor het realiseren van de ambitieuze ancillaries-groei zullen ook Centres of Excellence opgezet worden waarin elke source market een actieve rol heeft in het bedenken en uitrollen van vernieuwingen die voor alle markten toepasbaar zijn. De procedure om een vervanger te zoeken voor zijn huidige rol – Head of TO Third Party, Ancillaries & Product Airline Western Region – zal zeer binnenkort opgestart worden.

Carrière als een trein

Gunther Batsleer studeerde in 2004 af als Master in de Handelswetenschapen. TUI is tot op vandaag nog altijd zijn eerste en enige werkgever. Gunther kan beschouwd worden als een trouwe soldaat van het huis. Hij startte in 2004 als stagiair op de afdeling marketing bij het toenmalige Jetair, onder de vleugels van Dirk Van Holsbeke (vandaag general manager van TUI Belgium). Nadien was hij ruim tien jaar aan de slag op de afdeling Product Vliegvakanties (o.l.v. Sofie Van den Driessche en Johan Lauwers). In zijn rol als Product Manager Coördinator reisde hij de wereld rond voor hotelselectie en contracting. In 2014 stapte Gunther in de TUI BeNe-cluster in een projectrol rond Ancillaries. In de loop der jaren werd zijn scope verder uitgebreid met TUI Frankrijk en Product Airline om uiteindelijk door te groeien tot de rol die hij tot op vandaag bekleedde, m.n. Head of TO 3rd Party, Ancillaries & Airline Product TUI Western Region. Gelet op het strategisch belang van de Ancillaries binnen de TUI Group vervult Gunther Batsleer in zijn nieuwe functie als Group Director of Ancillaries voortaan een cruciale rol binnen de reisorganisatie.

Foto © TUI

Comments