Bestemmingen

Grecotel helemaal klaar voor relance 2021

In 2020 introduceerde Grecotel de gedetailleerde ‘Veiligheidsbelofte’ en werd het vakantieconcept ‘Safe summer by the Beach’ gelanceerd: vakantie vieren in de nabijheid van de natuur en de zee, met nadruk op rust en veiligheid. Grecotel werkte deze aanpak voortdurend bij en bleef de veranderingen in de actuele situatie in de gaten houden. Ondertussen lonkt seizoen 2021 dat half mei van start gaat. De bedoeling is dat alle hotels geopend worden.

Zomer 2021, de zomer van de grote relance, doet Grecotel met 40 hotels en resorts, onderverdeeld in grosso modo vier stijlen. Veel locaties werden in de luwte van de pandemie gerenoveerd en/of geheroriënteerd. Enkele nieuwe ambitieuze adresjes vervoegen de keten. Alle protocollen werden grondig geëvalueerd en, waar ze een logische meerwaarde opleveren, behouden. Dat gaat van pre-check-in online over restaurantreservaties tot duidelijk uitgetekende social distancing aan het zwembad of op het strand, tot en met personeelintensieve restaurantformules waarbij je als gast aan tafel blijft en het eten naar je toe komt. “We kunnen nu al besluiten dat vele van de nieuwe systemen blijvers zullen worden”, zei Vassilis Minadakis, general manager van de Grecotel Hotels & Resorts, daarover in september vorig jaar. Hij kreeg gelijk.

Even terug in de tijd. Het (korte) seizoen 2020 was voor Grecotel niet echt het makkelijkste in haar 45-jarige bestaan. Maar de keten ging de uitdaging van de veeleisende hygiëne- en veiligheidsmaatregelen niet uit de weg. Meer zelfs: door die maatregelen strikt op te volgen, werd er in de toen 15 operationele hotels -goed voor 50.000 gasten- geen énkele besmetting opgetekend. “Je kan deze mondiale crisis slechts overleven door er professioneel naar te handelen.” stelde Vassilis Minadakis in 2020 duidelijk.

Links: Casa Marron, Peloponnessos   / Rechts: LUX ME, Kreta

Grecotel heeft voor het seizoen 2021 – dat van de Griekse overheid in principe op 14 mei van start mag gaan – haar locaties beter gedefinieerd. Verzamelnamen vermarkten beter het DNA van bepaalde hotels en resorts. Zo groepeert ‘Boutique’ de spectaculairste avant-garde resorts op mythische locaties. Uitzonderlijk is hier het standaardwoord. De beste vijfsterrenresorts in Mykonos, Kreta, Peloponnessos en Attica vallen onder dit merk. ‘Beach Luxury’ verzamelt de adressen die uitermate geschikt zijn voor luxueuze familiereisjes direct aan het strand. Onder deze noemer vallen vijf domeinen in Corfu, Kreta, Peloponnessos en Chalkidiki. ‘LUX ME’ is de merknaam voor Luxury made easy. Een buitengewoon all-in leven, spectaculaire ligging aan zee, prachtig design, moderne services en uitgebreide drank en eet opties. Hiervan zijn er met vijf locaties binnen de groep: White Palace (Kreta), Daphnila Bay (Corfu), Dama Dama (Rhodos), Kos Imperial (Kos) en Olympia Oasis (Peloponnesos).  En ‘Lifestyle all-in’ is de vierde categorie voor dorp-stijl familie resorts aan natuurlijke stranden, een gevoel van een bohemien levensstijl met het gezin in een Grieks dorp. Grecotel heeft nu ook een afdeling ‘Homes & Villas’, de gloednieuwe naam voor de afdeling die gepersonaliseerde diensten voor villa verblijven organiseert. Nieuw in 2021 is ‘The Dine Club’, een uitgebreide halfpension formule die het mogelijk maakt om een culinair avontuur te beleven in de verschillende Grecotel restaurants. Voor een absolute zorgeloze vakantiebeleving biedt Grecotel ook de optie om het ‘Comfort All-In’ pakket te kiezen in de meeste 5 sterren hotels.

Links: Grecotel lifestyle   / Rechts: Mykonos

Familie met hoofdletter F

De Grecotel-keten is historisch gegroeid voornamelijk vanuit en onder de TUI-vlag. Ze koestert haar personeel als was het familie en behandelt haar gasten met dezelfde warme attitude. Dat garandeert een hoog serviceniveau. Aan die filosofie, en die intrinsieke kwaliteit, werd zelfs niet geraakt in wat nu al als ‘de onmogelijke zomer van 2020’ herinnerd wordt. Wat het seizoen 2021 betreft, is de hotelgroep helemaal klaar om gasten in alle veiligheid en  stijl te verwelkomen en hoopt men dat de nieuwigheden volwaardig uit de wit-blauwe Griekse verf kunnen komen.

Exacte openingsdata:

Kreta: Marine Palace & aquapark: 21mei  / Amirandes: 29 mei /  Caramel, Crete Palace, Lux ME White Palace, Plaza Beach House, Grand Leoniki: 4 juni / Meli Palace: 24 juni     

Peloponnesos: Olympia Οasis, La Riviera, Mandola Rosa: 14 mei / Casa Marron: 28 mei / Filoxenia Kalamata: 4 juni.       

Corfu: Lux Me Daphnila Bay Dassia: 29 mei /  Corfu Imperial, Eva Palace: 4 juni / Costa Botanica: 24 juni.       

Mykonos: Μykonos Βlu: 28 mei     

Kos: Κos Ιmperial, Casa Paradiso: 2 juni                

Rhodos: Lux Me Dama Dama: 5juni        

Chalkidiki: Margo Bay & Club Turquoise: 1juni

Atheense Riviera: Cape Sounio: 29 april

Comments