Bestemmingen, Reisindustrie

Gratis e-Visum St. Petersburg en omgeving

De visumplicht voor St. Petersburg is versoepeld. Het e-visum is vanaf nu gratis en kan online aangevraagd worden, onder bepaalde voorwaarden. U moet bijvoorbeeld afkomstig zijn uit een lijst van 53 landen om aanspraak te maken op het e-visum. Een reisbijstandsverzekering blijft evenwel verplicht.
Via https://electronic-visa.kdmid.ru/spb_home_en.html kunt u de gratis visa aanvragen.

7PLUS: wat is er veranderd?

Peter & Paul Fortress

Laurence Daniëls: “We hadden het aangekondigd en vanaf 8 oktober is het realiteit… Het Russisch visum voor Sint-Petersburg is eindelijk online én gratis verkrijgbaar! De voorwaarden zijn eenvoudig:
* U moet de nationaliteit hebben van één van de 53 landen die in aanmerking komen voor een online visum
* De duur van het verblijf is maximum 7 nachten
* De aanvraag moet gebeuren tussen de 20 en 4 dagen voor vertrek
* U dient in de geografische zone van Sint-Petersburg te verblijven (de zomerpaleizen zijn hierbij inbegrepen)

Het verkrijgen van een uitnodigingsbrief blijft geldig, maar de procedure zal aanzienlijk worden vereenvoudigd op de website van de Russische regering.

Praktisch: wat wijzigt voor de klanten van 7PLUS?

Wanneer u een verblijf in Sint-Petersburg boekt, zullen wij voor u een uitnodigingsbrief aanvragen (nvdr. na factcheck blijkt een uitnodigingsbrief echter niet langer verplicht). Zodra we deze van onze correspondent hebben ontvangen, sturen wij u hem samen met een stappenplan om het visumaanvraagformulier voor Sint-Petersburg in te vullen. Wij zullen nog steeds visumaanvragen behandelen voor uw klanten, maar hiervoor moeten zij naar het reiskantoor gaan zodat wij rechtstreeks aan hen enkele vragen kunnen stellen (zoals hun adres en bijkomende informatie die wij niet tot onze beschikking hebben bij de reservering). Indien u bijkomende informatie nodig heeft, aarzel niet om 7PLUS te contacteren via mail op het adres info@7plus.be

ImagineTravel

Paul Ryckaseys: “Wij zijn uiteraard blij met het nieuwe e-visum. De website voor de aanvraag is sinds 1 oktober toegankelijk voor de aanvraag. Dit visum is momenteel alleen geldig voor de regio Sint-Petersburg en voor maximum 8 dagen. Dit is ruim voldoende voor een citytrip. Hoogstwaarschijnlijk volgt Moskou over 2 à 3 jaar.
Blijkbaar zijn er al veel klanten op de hoogte, want we kregen de voorbije dagen al tientallen aanvragen specifiek voor Sint-Petersburg met de vraag naar uitleg over het e-visum. Het mag nu al duidelijk zijn dat het e-visum het toerisme naar deze regio zal boosten!”

Transeurope-Transasia

Tobias Stuyts: “Het is Rusland niet ontgaan dat de vereenvoudigde inreisformaliteiten ter gelegenheid van het Wereldkampioenschap voetbal in 2018 een verhoogd aantal toeristen met zich meebrachten. Er werd sindsdien geëxperimenteerd met het e-visum voor de Russische exclave Kaliningrad. Na een positieve evaluatie wordt het systeem nu ook ingevoerd voor Sint-Petersburg. Met de invoering van het gratis e-visum wordt er een serieuze rem voor het reizen naar Sint-Petersburg weggenomen. Vóór de invoering werd Sint-Petersburg vooral bezocht in het kader van georganiseerde groepsreizen. Door de vereenvoudigde inreisformaliteiten wordt de bestemming ook voor individuele reizigers veel aantrekkelijker.”

 

Comments