Touroperating

Golf & wellness: dé trends voor 2019

Voor een golfvakantie wordt kennis gevraagd, zowel van de touroperator als van de reisagent en het blijft een moeilijke markt. De capaciteit van een golfbaan is namelijk beperkt, maximum om de 9 minuten kunnen vier spelers vertrekken en er moet van tevoren een start worden vastgelegd. Wellness daarentegen moet nooit worden gereserveerd of betaald, en elk hotel met een beetje allure heeft een uitgebreid aanbod kuren en massage allerhande. Dé succesformule blijkt een totaalpakket, met vlucht, huurauto, hotel en golf inbegrepen.

Een golfvakantie is meestal een tweede vakantie, dus mag een vlucht niet veel langer dan vier uur duren, geen overstap en een korte transfer. Nieuwe bestemmingen als de Emiraten zijn qua afstand nog net op de limiet. Schitterende golf- én wellness bestemmingen zoals Thailand en Mauritius worden eerder als familievakantie geboekt, met de mogelijkheid om eens een dagje golf of kuren in te lassen.

Twee jaar lang hebben de Belgische golfers een ideale golfbestemming als Belek in Turkije geboycot. Resultaat: veel te druk bespeelde banen op de Canarische eilanden, de Spaanse Costa del Sol en de Algarve, met als gevolg dat de prijzen daar weer de pan uit swingen. Maar dit jaar trekt Turkije weer volop aan, qua prijs/kwaliteit is er met het all-in concept niet veel beter op de markt. De vliegcapaciteit is bij TUI fly en Corendon verhoogd, met in het hoogseizoen dagelijkse vluchten. Tunesië en Egypte, met zowel een goede reputatie voor wellness als goed onderhouden golfbanen, hebben het nog altijd moeilijk, Marokko blijft een constante met een trouw publiek en schijnt niet te lijden onder enige politieke crisissituaties.

Een overzicht

VIP Selection

Piet Demeyere: VIP-golfers hebben recht op gratis vervoer van een golftas van 25 kg. TUI reizigers betalen 35 euro per vlucht. We regelen golf starttijden op Tenerife, Costa del Sol, Tunesië, Agadir en Marrakesh, en op negen parcours in Belek, want deze bestemming zit duidelijk weer in de lift. Hotels zoals Carya Regnum en Maxx Royal, geven zich zelf 6 sterren, maar het zijn dan ook echte toppers met een eigen golfbaan, de nadruk op verfijnde à la carte gastronomie, en zelfs botoxbehandelingen in hun wellnesspaleisjes. Maar ook vijfsterren hotels als Cornelia, Kempinski en Titanic hebben een eigen golfbaan met een gratis shuttleservice. Als exotische winterse golfbestemming raden we de Dominicaanse Republiek aan, met de wondermooi gelegen golfclub Punta Espada in de buurt van het RIU Palace hotel in Punta Cana. Wij raden onze reisagenten aan om voor golfreservaties rechtstreeks per mail contact op te nemen met de golfclubs, zij hebben een beter tarief dan de klant en het is een bijkomende service.

Exclusive Destinations

Rigo Vyncke: voor onze groepen is de Costa de La Luz met Novo Sancti Petri een aantrekkelijke plaats, maar ook Cyprus en Marokko doen het goed. Abama op Tenerife blijft een topper. Individuele reizigers ontdekken nieuwe bestemmingen in de Emiraten met zes sterren hotels op Saadiyat Island, Jumairah, Ras al-Khaimah, trips die meestal aangevuld worden met een uitstap naar Dubai, nog altijd de gekste plek in de Emiraten. Terug in het programma is Fairplay Golf & Spa Resort in Benalup, met een eigen golfbaan, veranderd van eigenaar en gerenoveerd, en makkelijk te bereiken met Brussels Airlines via Sevilla. We hebben er de finale van onze Exclusive Destinations Golf Trophy 2018 gespeeld.  Natuurlijk hebben al onze hotels uitgebreide spa faciliteiten, in de Emiraten zijn oosterse massages en kuren zeer gewild.

Pegase

Jasmien Vanneste: Fuerteventura, buureiland van Tenerife, is een relatief onbekende golfbestemming en daar ligt het Elba Palace Golf & Vital hotel te midden van de 18 holes. Ook in de Dominicaanse republiek kunnen onze gasten golf spelen, we bevelen hiervoor een verblijf aan in Iberostar Dominicana, Bávaro Suites  of Grand Bávaro, drie hotels die samen met de Iberostar Bávaro Golf Club één complex vormen. Wij boeken de starttijden en transfers naar de golfbanen. Vervoer van golftassen is gratis op vluchten met Brussels Airlines en Tailwind, en onze klanten worden opgehaald in een luxewagen door de chauffeurs van Pegase. Ook nu hebben alle hotels wellness, en in Tunesië bevelen we de thalassotherapie aan in het Iberostar Kantaoui Bay. In het Lopesan Costa Meloneras Resort op Gran Canaria is de Corallium Spa een topper. Nieuw is de privé wellness rondreis in Sri Lanka, met cultuur, gastronomie en yoga en de nadruk op een gezonde levensstijl.

Rainbow

Jean Philippe Cuvelier: het is niet evident om een golfer ervan te overtuigen dat Mauritius een ideale golfbestemming is, hoewel er 8 golf parcours zijn waarvan 7 met een eigen resort. De greenfees zijn aantrekkelijk (gemiddeld slechts 20 euro!). Daarbij is het spelrooster zeer soepel, en zijn er geen wachttijden aan de afslag. De golfbanen op Mauritius zijn uitstekend onderhouden, en hoewel niet bepaald makkelijk, vooral ontworpen op maat van de recreatieve golfer. Met een heerlijk strand en spa aan de ene kant en een golf aan de andere kant van het hotel, is het een gedroomde bestemming voor golfers vergezeld van niet-golfers. Vluchten zijn rechtstreeks vanuit Parijs, of met een tussenstop via Dubai of Abu Dhabi.

Golf Direct

Hans Van Lieshout: wij werken vooral met totaalpakketten, vlucht, hotel, huurauto en greenfees inbegrepen. Soms zijn zelfs de buggy én de huur van clubs inbegrepen (Taylor Mades MS4), zoals op onze nieuwe bestemming in Griekenland Costa Navarino, waar we een verblijf aanbieden in het exclusieve The Westin Resort, met twee eigen golfbanen. Zelfde formule hebben we ook op The Ritz Carlton Abama en Melia Marbella Banus, met golf op o.a. Finca Cortesin. Bulgarije is ook een succes: met unlimited golf op drie golfbanen in de buurt en een all inclusive formule in de hotels is dit een  geliefd alternatief voor groepen, want Turkije is nog altijd niet populair bij onze klanten. We zijn ook trots dat we nu voor de vijfde keer bekroond zijn als Belgium’s Best Outbound Golf Tour Operator 2018.

Gallia

Philippe Bellemans: we zijn specialist voor Schotland en Ierland, en dus regelen we à la carte een golfvakantie met verblijf in B&B’s, hotels en kastelen.

Caractère

Carmen Vanden Bossche: getrouw aan ons imago hebben we een aantal kleinschalige hotels met karakter geselecteerd met in de onmiddellijke omgeving een golfbaan. Zo is er in Portugal Algarve het nieuwe Onyria Palmares Beach House Hotel bij Lagos, stijlvol, met een uniek zeezicht (Onyria golf is één van de beste banen in Algarve.) In Puglia (Italië) heeft Borgo Egnazia een eigen golfbaan. In Galicië liggen niet minder dan vier paradores in de nabijheid van een golfbaan, bovendien zijn de greenfees op die ledenclubs laag in vergelijking met wat men durft te vragen aan de Costas. In de Rioja hebben we een beleefreis Wijn en Gastronomie die perfect te combineren is met golf op de verschillende banen in de Logrono.

Silverjet

Wim David: in onze brochures hebben we 75 hotelvakanties met dit thema. Wij verzorgen in het luxesegment totale golfpakketten à la carte, met greenfees en starttijden. De Emiraten en de Canarische Eilanden zijn onze winterse topbestemmingen voor een golfvakantie. Maar wij boeken ook golfers naar Mauritius, de Seychellen met het mooie Lemuria Resort. Hua Hin en Phuket zijn echte golfparadijzen, met uitstekende resorts en prima service. Naar Phuket vliegen we rechtstreeks met een tussenstop in Abu Dhabi of Dubai. Wat wellness betreft, daar heeft bijna elk luxe resort een schitterend aanbod met behandelingen allerhande. Thailand, de bakermat van oosterse massages blijft een topper.

Footprints

Eric Morren: maatwerk is ons devies, ook voor golftrips. Zo kan u op onze veertiendaagse safari door Zuid-Afrika af en toe een onderbreking inlassen om een rondje golf te spelen. Thailand is de bakermat van wellness, uitstekend zijn de behandelingen in Spa Sanctuary van het Banyan Tree Resort in Phuket, waar we een uitgebreid pakket aanbieden met een ongelimiteerd aantal massages (60 minuten massage en 15 min. pre- en 15 min post massage) en toegang tot alle Spa faciliteiten. In Hua Hin heeft het Hyatt Regency Resort een spa van 18.000 m², The Barai, één van de mooiste van Thailand. Met acht golfbanen op een afstand van 20 km, waarvan sommige tot de beste ter wereld worden gerekend, bevelen we die bestemming ook aan voor een golfreis.

Corendon

Yohan De Vlieger: We zijn dit jaar terecht trots op de Travel Magazine Special Touroperator Turkey Award, een erkenning voor ons uitstekende vakantieaanbod op Turkije. Vanaf dit jaar hebben we ook vluchten naar Antalya vanuit Maastricht. We hebben geen aparte golfafdeling meer, maar gasten die een golfhotel boeken kunnen rechtstreeks hun greenfees reserveren. Qua wellness is het aanbod overvloedig, met echte paleisjes in vijfsterrenhotels aan de Turkse Riviera.

Comments