Cruise

Global Mercy binnenkort op weg naar Antwerpen

Global Mercy, het nieuwe schip van Mercy Ships heeft in Azië zijn laatste diepwaterproefvaarten afgerond en vertrekt binnenkort vanuit China naar Europa voor de finale afwerking. Het vaartuig wordt het grootste private ziekenhuisschip ter wereld en het eerste dat speciaal voor dat doel werd gebouwd. Met de ingebruikneming van het schip naast de Africa Mercy zal Mercy Ships haar capaciteit in een klap verdubbelen. Dat zijn meer dan twee keer zoveel mensen die levensreddende operaties of behandelingen kunnen krijgen.

Global Mercy is 174 meter lang en telt 12 dekken. Het schip wordt uitgerust met een operatiekwartier met zes volwaardige operatiezalen en 199 ziekenhuisbedden. Daarnaast beschikt het vaartuig over een labo, klaslokalen, een auditorium en alle medische apparatuur om patiënten een kwalitatieve zorg te verlenen en nieuwe vrijwilligers op te leiden. De bemanning zal uit 641 personen bestaan. De afwerking en inrichting van het nieuwe schip gebeurt dit najaar in Antwerpen. Mercy Ships bereikte hierover een overeenkomst met Port of Antwerp. Het schip zal gedurende drie maanden kosteloos in de haven liggen voor de afwerking. Tientallen Belgische bedrijven en organisaties zullen meewerken aan het project. De werken moeten eind dit jaar klaar zijn. Global Mercy vertrekt dan vanuit Rotterdam naar Afrika.

Mercy Ships stelt zich ten dienste van de allerarmsten. In Afrika heeft een groot deel van de bevolking geen toegang tot betaalbare en goede medische zorg. Hierdoor groeien aandoeningen die makkelijk kunnen behandeld worden met een chirurgische ingreep vaak uit tot verminkende en zelfs dodelijke letsels. De organisatie moet het hebben van giften en sociale acties. Via de Cruise Lines International Association (CLIA) steunt ook de cruisesector deze organisatie.

© foto Mercy Ships

Comments