Cruise

Gevierde paratriatleet doopt Odyssey of the Seas

Royal Caribbean International doopte in het weekend haar nieuwste, baanbrekende schip Odyssey of the Seas. Meter van haar cruiseschip is de Bahamaanse paratriatleet Erin Brown die deelnam aan de kwalificatiewedstrijden voor de Paralympische Spelen. Voor Richard Fain, CEO van de Royal Caribbean Group en Michael Bayley, CEO van Royal Caribbean International markeerde de naamgevingsceremonie een historisch moment voor de decennialange metertraditie.

Brown werd in 2004 gediagnosticeerd met stadium 4 osteosarcoom – botkanker. Na de behandeling nam ze een jaar later de beslissing haar been boven de knie te amputeren. Nadat ze haar eigen moeder vijf jaar lang had zien vechten tegen lupus die verband hield met kanker, was Odyssey’s meter vastbesloten om sterker dan ooit terug te komen voor zichzelf, haar familie en anderen die geïnspireerd zouden kunnen worden om te vechten. Brown werd de eerste Bahamaanse paratriatleet die trainde in het Olympisch en Paralympisch trainingscentrum in Colorado Springs in de VS en deelnam aan een kwalificatiewedstrijd voor de Paralympische Spelen. Naast haar atletische prestaties is Brown al lang een pleitbezorger voor mensen met een handicap en werkt ze aan de Universiteit van de Bahama’s als compliance officer en counselor die opkomt voor de verbetering van de toegang en kansen voor studenten met een beperking.

“Het is onze eer om Erin te verwelkomen als onze eerste Bahamaanse meter”, zei Bayley. “Ze is een ongelooflijk persoon die er alles aan doet om de status-quo te veranderen, waardoor ze de perfecte keuze is voor een schip dat zo innovatief is als Odyssey of the Seas. Het is ook passend omdat de Bahama’s onze geweldige partner en buur zijn sinds Royal Caribbean meer dan 50 jaar geleden voor het eerst naar de eilanden vertrok.” In juni waren de Bahama’s ook de eerste bestemming die Royal Caribbean aanliep op het westelijk halfrond na een pauze van meer dan 15 maanden.

Odyssey of the Seas is deze winter het eerste Quantum Ultra Class-schip in Noord-Amerika. Het cruiseschip biedt een combinatie van nieuwe, spannende ervaringen en kenmerkende avonturen die gasten kennen en waarderen. Hoogtepunten zijn onder meer een levendig zwembadterras in resortstijl geïnspireerd op het Caraïbisch gebied, de nieuwe Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar, het Aziatische restaurant Teppanyaki en uniek entertainment dat de grenzen van de verbeelding verlegt in de hightech-locatie Two70 en het Royal Theatre.

Deze winter en begin 2022 verwelkomt Odyssey gezinnen en reizigers van alle leeftijden op cruises van 6 en 8 nachten naar de oostelijke, westelijke en zuidelijke Caraïben. Op deze vaarschema’s doet het schip eveneens CocoCay aan, de privé-eilandbestemming van de cruisemaatschappij in de Bahama’s. In april 2022 zal het nieuwe, innovatieve schip naar zijn zomerverblijf in Rome varen om langs de zonovergoten kusten van de Middellandse Zee te varen. Het schip verzorgt het hele seizoen lang cruises vanuit Civitavecchia (Rome) naar voornamelijk de Griekse eilanden.

© foto Royal Caribbean International

Comments