Cruise

Geteste cruisepassagiers welkom in Denemarken

Denemarken versoepelt haar restricties voor cruisepassagiers. Vanaf deze week zijn ook gasten die nog niet (volledig) gevaccineerd zijn, opnieuw welkom. Wie aan land wil in Kopenhagen en andere aanloophavens moet wel een negatief testresultaat kunnen voorleggen. Deze verplichting geldt voor alle passagiers, ook voor gasten die volledig zijn gevaccineerd of na een eerdere besmetting immuun zijn voor het virus! Die PCR-test moet binnen de 72 uur voor de ontscheping zijn afgenomen. Een antigeentest moet uiterlijk 48 uur voor het bezoek gebeuren. Dat laat CruiseCopenhagen weten in een persbericht.

Eind juni had Denemarken haar deuren al opengezet voor mensen die volledig waren gevaccineerd met een door Europa erkend vaccin. Die verplichting komt nu dus te vervallen, waarmee het land de cruisepassagiers gelijkschakelt met andere bezoekers.

De beslissing is alvast goed nieuws voor de cruisesector. Diverse rederijen varen dit najaar opnieuw in Noord-Europa. Enkele maatschappijen hebben zelfs plannen om cruises te laten starten in Kopenhagen. In de mededeling zegt CruiseCopenhagen dat Denemarken een van de veiligste landen in de wereld is. “We zijn er helemaal klaar voor om alle cruisepassagiers terug aan land te verwelkomen.”

Comments