Cruise

Genting Hong Kong en dochter Crystal Cruises in woelig water

In een mededeling zegt de entertainmentgroep Genting Hong Kong, de moedermaatschappij van Crystal Cruises, Dream Cruises, Star Cruises en de MV Werften-scheepswerven in Duitsland dat ze haar financiële verplichtingen niet meer kan nakomen en op zoek gaat naar vers geld. Ze voegt eraan toe dat er onzekerheid is of deze financiële operatie zal slagen. Analisten in Azië suggereren dat Genting verplicht zal zijn bepaalde onderdelen van het bedrijf van de hand te doen. Genting HK is zwaar getroffen door de Covid 19-pandemie en heeft alle betalingen aan haar schuldeisers opgeschort. De lanceringen van het expeditieschip Crystal Endeavor voor Crystal Cruises en Global Dream voor Dream Cruises werden met een jaar uitgesteld. Het bedrijf keek eind juli aan tegen een schuldenberg van 3,4 miljard USD.

Naar aanleiding van de mededeling verloren de aandelen op de Hong Kong Stock Exchange eind vorige week 38 procent van hun waarde. Genting Hong Kong staat wel los van Genting Berhad die onder meer casino’s uitbaat in de Verenigde Staten, Maleisië, Singapore, Groot-Brittannië en de Bahama’s, maar heeft wel dezelfde eigenaar.

Kort na het bericht probeerde Crystal Cruises de gemoederen te bedaren. “Het is belangrijk te begrijpen dat Genting Hong Kong de boeken niet neerlegt. Voor welke optie onze moedermaatschappij ook gaat, die zal Crystal toelaten haar activiteiten verder te zetten. Bovendien zijn wij altijd onze verplichtingen naar de gasten en reispartners nagekomen. Hoewel we onze cruises wereldwijd tot het einde van het jaar hebben opgeschort, werken we nauw samen met de gezondheidsdiensten en regeringen in onze belangrijkste markten om de afvaarten te hervatten van zodra die op een veilige manier kunnen gebeuren.”

© foto Crystal Cruises

Comments