Aviation

Geen ultralagekostenvluchten vanaf Brussels Airport

Er zullen dan toch geen goedkope vluchten komen tussen Brussels Airport en de Verenigde Staten. De ultralagekostenmaatschappij Primera Air vraagt morgen het faillissement aan. Dat heeft de directie van de luchtvaartmaatschappij deze namiddag aan het personeel meegedeeld.
Een goede maand geleden kondigde Primera Air de lancering aan van rechtstreekse vluchten vanaf Brussels Airport naar New York, Washington en Boston in de Verenigde staten. Het zou de eerste keer zijn dat er rechtstreekse lowcost langeafstandsvluchten worden aangeboden vanuit Brussel.
Primera Air vliegt vandaag al tussen de VS en Parijs en Londen. Brussel zou vanaf juni 2019 aan het netwerk worden toegevoegd. Vanmiddag raakte bekend dat de maatschappij een punt zet achter alle vliegoperaties.
Op de luchthaven Londen-Stansted werd een vliegtuig, een Airbus A321, van de maatschappij aan de ketting gelegd wegens achterstallige betalingen. Het Britse bestuur der luchtvaart heeft daarop beslist om de vliegvergunning van Primera Air in te trekken.
“Zonder bijkomende financiering zien we geen andere mogelijkheid om onze activiteiten stop te zetten”, klinkt in een verklaring van de directie.
Ook het personeel werd via e-mail op de hoogte gebracht.
De twee bedrijven in financiële moeilijkheden zijn Primera Air Nordic en Primera Air Scandinavia. De directie bevestigt dat de beide bedrijven morgen, dinsdag 2 oktober 2018, het faillissement aanvragen.
Daarmee komt er ook een einde aan de (al te) ambitieuze plannen van de nieuwkomer. Naast vluchten uit Brussel, Londen en Parijs wou Primera Air ook lijndiensten starten naar de Verenigde Staten vanuit verschillende andere Europese steden, waaronder Berlijn, Frankfurt en Madrid.