Cruise

Fred. Olsen Cruise Lines verjongt vloot

Fred. Olsen Cruise Lines heeft de Boudicca en Black Watch definitief uit de vaart genomen. De twee schepen worden volgend jaar vervangen door de Bolette en Borealis die de maatschappij onlangs heeft overgekocht van Holland America Line. De voormalige Amsterdam en Rotterdam  zullen de geplande routes van de Boudicca en Black Watch overnemen. Beide schepen hebben de HAL-vloot intussen verlaten en liggen momenteel op de Damen Verolme-werf in Rotterdam.

Met de ingebruikneming van de Bolette en Borealis verhoogt Fred. Olsen Cruise Lines haar capaciteit in 2021 met 30 procent. Beide schepen kunnen circa 1.400 gasten ontvangen en beschikken over meer en grotere publieke ruimtes. De Black Watch en Boudicca hebben een capaciteit van respectievelijk 804 en 839 passagiers. Ze kwamen in 1972 en 1973 in de vaart als Royal Viking Star en Royal Viking Sky. Passagiers die een cruise op deze vaartuigen hadden geboekt, worden automatisch overgezet naar de nieuwe schepen. De verkoop van de overige hutten start begin september.

Volgens managing director Peter Deer finaliseert Fred. Olsen Cruise Lines momenteel haar heropstart. Die zal gebeuren met twee schepen, want de Boudicca en Black Watch komen niet terug in de vaart. De maatschappij organiseert voor beide schepen vanaf deze week wel virtuele afscheidscruises op Facebook. Fred. Olsen nodigt gasten en bemanningsleden uit om twee weken lang foto’s en herinneringen van hun favoriete schepen te delen op sociale media.

© foto Fred. Olsen Cruise Lines

Comments