Touroperating

Footprints reorganiseert

De bekende Antwerpse reisorganisator Footprints herschikt verschillende departementen en legt meer dan ooit de focus op het groeiende cruise-segment. Deze afdeling o.l.v. Chris Ganseman en collega’s Lynn Vleugels en Manuelle Serrien zal verder worden uitgebouwd naast het leisure gedeelte van Uniglobe Robins Travel. Dit houdt in dat de drie andere submerken – Sands – Afrika en Azië – weldra verdwijnen als Footprints labels.

Een en ander houdt ook verband enerzijds “met de enorme concurrentie op de premium markt van onze reisindustrie”, aldus stichter – voorzitter Robert Vanderwallen, en “anderzijds ook omwille van het feit dat ik straks 70 jaar word en een stap opzij zet voor mijn oudste dochter Eva, die voor de verschillende merken, Uniglobe Robins Travel en Footprints – cruises de verantwoordelijkheid van mij overneemt.”

Eva Vanderwallen (47 jaar), zal de verschillende entiteiten onder haar supervisie nemen, waaronder sedert kort ook het Uniglobe kantoor in Vilvoorde, VDK Travel met 11 medewerkers.  Eva wordt in haar taak van algemeen directeur Footprints bijgestaan door operations manager Jan Van Durme.

Dit houdt tevens in dat een 7-tal medewerkers op korte termijn (eind 2019) bij de reorganisatie verdwijnen: met name Eric Morren (marketing), Charlie Coosemans en Kevin Van Ingelghem (Azië), Saskia De Groof en Karin Potargent (Afrika), Anita La Meir en Maartje Van Ewijk (Sales).

Het spreekt voor zich dat de boekingen van de drie labels tot einde van het winterseizoen gehandhaafd blijven, alsook de reservaties voor daarna worden gegarandeerd door Footprints/ Uniglobe Robins Travel.

Tot eind 2020 blijft het kantoor in Wilrijk alle afdelingen huisvesten en verhuist dan naar het nieuwe dienstencomplex Gate 7 aan de Prins Boudewijnlaan in Kontich. Het totaal aantal medewerkers bedraagt daar straks 41, na het vertrek van de 7 hogergenoemden, met inbegrip van de 11 medewerkers van Uniglobe VDK Travel.

Comments