Cruise

Footprints en collega’s op Oceania’s Marina

In de aanloop tot de hervatting van haar cruises organiseerde Oceania Cruises aan boord van de Marina deze week tussen Kopenhagen en Warnemünde een preview-post-corona met reisprofessionals. Samen met collega’s uit de Benelux, Duitsland en Scandinavië waren Riet Goetschalckx, Sales Director CEMEA Oceania Cruises en Christine Van Leeuwen, Business Development Manager Oceania Cruises aan boord met Sabine Leten (Cruise Partner), Ben Scheefhals (ATC Cruises), Robert Vanderwallen (directeur Uniglobe Robins Travel) en Jan Van Durme (Footprints Luxury Cruises) die TM enkele foto’s en opmerkingen stuurde van wat hij noemt “een zeer geslaagde nieuwe kennismaking met de post-covid protocollen”.

Jan Van Durme: “Tijdens de minitrip werd het nieuwe veiligheidsprotocol uitgetest. Gasten gaan aan boord mits een geldig vaccinatieattest en de screening in de terminal (Covid-19 antigeentest). Het proces neemt zo’n half uur in beslag. Aan boord geldt een maskerplicht in de publieke ruimtes. De mondkapjes maken wel dat je het personeel aan boord minder goed begrijpt, maar daar is niets aan te doen. In de vroegere buffetrestaurants is elke toonbank met tape afgedekt. Vaak staan er ook enkele medewerkers voor om die af te schermen. Rond het zwembad staan de ligzetels per twee, telkens met precies anderhalve meter tussen elk paar stoelen. Een verantwoordelijke met stokmeter loopt rond en controleert. Alles en overal wordt er voortdurend ontsmet. Het personeel was bijzonder enthousiast en had de grote glimlach op. Ze hebben er duidelijk zin in. Klein detail: in Denemarken is er geen mondmaskerplicht meer. Dus hoef je geen kapje te dragen tijdens de transfers of bij de excursies, tenzij anders aangegeven. In de luchthaven geldt wel nog een mondmaskerplicht.”

De Marina komt aanstaande zondag, 29 augustus, officieel terug in de vaart en organiseert de volgende weken twee cruises van tien nachten tussen Kopenhagen en Stockholm en vanuit Stockholm naar Amsterdam. Op 20 september kunnen gasten in de Nederlandse haven inschepen voor een veertiendaagse cruise langs de Atlantische kusten tot in Lissabon. Die kan worden gekoppeld aan de volgende cruises van Lissabon tot Trieste voor een langere reis van 26 dagen.

© foto Jan Van Durme

Comments