Rail

FlixTrain breidt uit in Europa

Twee jaar na de lancering in Duitsland staat de introductie van de eerste FlixTrains buiten Duitsland, in Zweden, op de planning. Vanaf 2020 zullen er groene treinen rijden op de routes Stockholm – Malmö en Stockholm – Göteborg

© Flixbus

In het voorjaar van 2019 onthulde FlixTrain zijn voorlopige plannen voor de Franse treinmarkt. Een van deze verbindingen loopt van Parijs naar Brussel. FlixTrain zal de mogelijkheden op de Franse markt in 2020 evalueren, wanneer de officiële aanvraag ingediend moet worden. Jesper Vis, Managing Director van FlixBus Benelux, vertelt: “Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden, hoewel er in andere markten dan Duitsland, Zweden, Frankrijk en België momenteel nog geen concrete plannen voor FlixTrain in voorbereiding zijn. In Nederland groeit de vraag naar duurzame mobiliteit en richten wij ons vooralsnog op het FlixBus-netwerk.” Ook in 2020 breidt de mobiliteitsaanbieder fors uit; er zullen nóg meer groene bussen op de Nederlandse en Belgische snelwegen rijden.

Naast de grote internationale impuls van FlixTrain gaat ook de uitbreiding op de thuismarkt van de groene treinen – Duitsland – verder. Nadat FlixTrain in 2018 begon met routes tussen Berlijn en Stuttgart (via Frankfurt), en Hamburg en Keulen, werden in 2019 groene treinen op het spoor Berlijn – Keulen aan het netwerk toegevoegd. Vanaf 15 december worden zeven nieuwe steden (o.a. Aken, Leipzig, Halle (Saale) en Erfurt) toegevoegd aan de route Berlijn – Keulen en de route Berlijn – Stuttgart. In het voorjaar van 2020 lanceert FlixTrain een route tussen Stuttgart en Hamburg.

In Duitsland rijdt FlixTrain momenteel met opgeknapte rijtuigen, eerder gebruikt door de Deutsche Bahn. Om toekomstige internationale uitbreiding mogelijk te maken, zal een combinatie van opgeknapte en gloednieuwe treinen worden ingezet.

Comments