Cruise

Fincantieri laat MSC Seashore te water

De Fincantieri-werf in Monfalcone heeft de MSC Seashore te water gelaten. Het derde schip van de Seaside-klasse bouwt verder op het concept van de MSC Seaside en MSC Seaview, maar is met haar 339 meter wel 16 meter langer dan haar voorgangers. Het vaartuig zal een maximum van 5.877 gasten kunnen ontvangen en 169.500 brutoton meten. MSC Cruises heeft twee schepen besteld van deze Seaside Evo-reeks. MSC Seashore zou oorspronkelijk in juni 2021 in de vaart komen. Door de tijdelijke sluiting van de scheepswerven ten gevolge van de coronapandemie is de oplevering een maand opschoven naar juli 2021. Het schip krijgt Genua als thuisbasis en zal van daaruit varen naar Napels, Messina, Valletta, Barcelona en Marseille.

Net als de andere schepen van de Seaside-klasse zal de Seashore over heel wat buitendekken beschikken. Door de extra lengte kan MSC Cruises de publieke ruimte bovendien met 10.000 m² uitbreiden. Dit zal resulteren in extra faciliteiten en een grotere MSC Yacht Club. Verder zal MSC Seashore meer suites tellen. Nieuw zijn onder meer 41 Deluxe Grand Suites en twee Owner’s Suites met bubbelbad op het terras. Voor gezinnen zal het schip meer mogelijkheden hebben om twee of drie aanpalende hutten aan elkaar te linken om zes tot tien personen te accommoderen. Het restaurant-aanbod breidt uit met twee nieuwe eetgelegenheden op de promenade. Dit zal de gasten toelaten om ook buiten te dineren.

Op de plechtigheid benadrukte Executive Chairman Pierfrancesco Vago nogmaals dat MSC Cruises vasthoudt aan haar nieuwbouwprogramma en het innovatieve karakter van de schepen. “Wij zijn toegewijd aan ons nieuwbouwprogramma dat ons met elke nieuwe klasse van schepen laat innoveren en nieuwe normen stelt voor de cruise-industrie. MSC Seashore is het grootste en meest innovatieve cruiseschip dat ooit in Italië is gebouwd met de nieuwste en meest geavanceerde milieutechnologie. MSC Seashore zal ook een van de twee nieuwe schepen zijn die in 2021 worden opgeleverd. Daarmee bevestigen we ons geloof in de groeivooruitzichten op langere termijn.”

© foto MSC Cruises/Fincantieri

Comments