Famtrip Air Transat: Quebec verleidt 11 reisprofessionals

Van 14 tot 21 september gingen 11 reisagenten met Air Transat en Destination Québec Original op studiereis. Vanuit Brussel vloog de groep naar Montréal voor een rondreis doorheen de regio met Quebec als uitvalsbasis. Ook dit jaar organiseerde Air Transat een wedstrijd voor de Belgische en Luxemburgse reisagenten waarbij zij kans maakten op een plaatsje voor deze studiereis. De beste Air Transat verkopers tussen april en augustus werden zo geselecteerd en beloond met een boeiende studiereis.  Stéphanie Duguen (Destination Québec Original – Parijs): “Tijdens deze studiereis willen we de deelnemers het leven rondom de rivier St Lawrence laten beleven. De mogelijkheden in deze regio zijn legio: avontuur in openlucht, of verschillende activiteiten langs de ‘ontdekkingsroutes’.” Brigitte Martens (Air Transat Benelux & Duitsland): “De sfeer zat er meteen in! Deze studiereis is voor Air Transat de ideale gelegenheid om reisagenten te laten kennismaken met de diensten van Air Transat. Zo maakten de deelnemers kennis met het menu van chef Vézina, de comfortklassen en de kleine extraatjes aan boord van het Option Plus Pakket!”

Reisagenten aan het woord

 Lesley Lafaut (Joker/Boundless): “Deze famtrip was een prima eerste kennismaking met Quebec, met onder meer Quebec city, île d’Orléans, whale watching in Tadoussac en de pure natuur in het Parc National du Bic. Ik zal mijn enthousiasme voor de regio direct kunnen inzetten op onze Joker Canadabeurs in oktober, waar ik zelf een reisvoorstelling over Oost-Canada geef en dus Quebec meteen in de picture kan zetten. De passie van de lokale gidsen was een enorme meerwaarde. Een oprechte dankjewel aan Brigitte van Air Transat en Stephanie van Québec Original voor de organisatie en de schitterende kans!

Cynthia Verluyten (Alk reizen): “Voor mij was het de eerste keer op Canadese bodem! Het was een leerrijke en leuke studiereis, gezien de korte tijd ter plaatse. We hebben op nog geen week tijd ontzettend veel gezien en werden volledig ondergedompeld in de Canadese sfeer. Eerlijk is eerlijk: ik heb persoonlijk de bestemming Quebec nog niet verkocht, maar voel dat hier verandering in zal komen. Na deze trip weet ik hoe de bestemming in elkaar zit en kan ik ook mijn eigen ervaring delen met de klanten.”

Melissa Leijnen (Wings & Wheels): “De vluchten met Air Transat zijn prima verlopen: comfortabel, zoals het hoort. Tijdens de reis heb ik een goed beeld gekregen van de bestemming en de toeristische mogelijkheden, al mocht het voor mij misschien iets avontuurlijker zijn. Wat me vooral zal bijblijven is het lekkere eten, de mooie wandelingen de kwaliteit van de gidsen. Natuurlijk waren ook de verschillende stops in de natuurparken en de whale watching onvergetelijke ervaringen.  Ik merk dat ervaring verkoopt, dus ik ben ervan overtuigd dat ik Quebec voortaan sneller zal verkopen aan mijn klanten. De organisatie van deze reis was goed, evenals de hotels waar we verbleven.”

Tamsin Schoefs (TUI Hasselt): “Deze reis was in vele opzichten een ‘eerste keer’! Eerste studiereis, eerste keer Canada en dus ook de allereerste keer in Quebec! Ik heb al een keer de bestemming verkocht, als transit, maar ken de regio wel vanuit de verschillende brochures. Wat de vluchten betreft, ben ik eveneens erg tevreden. De gerechten van de Daniel Vézina menu waren erg verzorgd en smakelijk. Ook de extra’s, zoals het deken, opblaasbaar kussen en een slaapmasker waren een toegevoegde waarde tijdens de vlucht. Quebec is een mix van een grote stad en kleine dropjes met veel natuur. Met de zodiac walvissen spotten zal me nog lang bijblijven. Het ontvangst ter plaatse was erg hartelijk en de verschillende hotels waren excellent. Kortom: deze studiereis was erg goed georganiseerd, met leuke excursies, goede begeleiding en een sympathieke groep.”

Ina Lammens (Exclusive Destinations): “Ik kende Canada enkel door feedback van mijn collega’s. Ik wist niet zo goed wat te verwachten van deze famtrip, maar ben aangenaam verrast door de variatie. We hebben zowel kunnen kennismaken met de stad Quebec als met de mogelijke excursies die je vanuit Quebec kan maken. Walvissen spotten in Tadoussac was voor mij het hoogtepunt van de reis. De hotels waar we tijdens de reis verbleven, waren van zeer goede kwaliteit: pfwel recentelijk gerenoveerd, ofwel iconisch. Hôtel-Musée Premières Nations is mijn persoonlijke favoriet. Wat Air Transat betreft, ben ik ook tevreden. Beide vluchten zijn goed verlopen, en het service-pakket Option Plus is een echte aanrader. Tot slot was het boordpersoneel erg vriendelijk en gedienstig.”

Bekijk meer foto’s via deze link.

Eric Valenne, senior reporter Travel Magazine

Comments