Cruise

Explora Journeys werkt op afspraak met de reisagenten

Explora Journeys, de nieuwe luxebrand van MSC Cruises, lanceert een ‘By Appointment’-dienst voor touroperators en reisagenten. Volgens Chief Sales Officer Chris Austin gaat het om een primeur in de cruisesector en een van de punten waarmee Explora Journeys het verschil wil maken met de andere spelers in de cruise-industrie. “We willen de wachttijden volledig schrappen en de controle in handen geven van onze reispartners.”

In slechts vier klikken zullen de reisadviseurs een afspraak kunnen maken met een Explora Journey-vertegenwoordiger. De afspraak wordt onmiddellijk bevestigd met een persoonlijk bericht en een voorstelling van de aan de reisagent toegewezen ambassadeur. Op het moment van de afspraak belt de rederij het agentschap op, zodat de reisagent nooit op wachtlijnen belandt. De afspraken hebben een tijdsblok van 30 minuten waarin de reisagent of touroperator de gevraagde afvaart en suite kan bespreken. Via een vervolgafspraak kan de reisadviseur daarna de optie omzetten in een boeking waarvoor een voorschot wordt gevraagd. De dienst start in het Engels. Later zullen het Frans, Duits, Italiaans en Spaans volgen. Austin: “De eerste feedback uit de sector erkent onze service als ‘best in class’ en daar zijn we zeer trots op.”

Het luxemerk van MSC Cruises heeft op de Fincantieri-werf in Italië een order geplaatst voor vier schepen voor 922 gasten en 730 bemanningsleden. De yachts beschikken over 461 suites met balkon, vier zwembaden, wellnesscentrum en negen eetgelegenheden. Explora I vangt haar eerste reis aan op 16 mei 2023. Chris Austin: “Gebouwd door de Italiaanse scheepswerf Fincantieri en ontworpen in samenwerking met ’s werelds meest vooraanstaande ontwerpers van superjachten en luxe horecabedrijven, biedt onze vloot van vier innovatieve schepen ruimte, keuze, privacy, ontspannen comfort en elegantie.”

Op sociale media sijpelen intussen de eerste details door over de Inaugural Journeys Collection. Het schip zal in mei en juni 2023 in de Middellandse Zee varen tussen Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland. Explora positioneert het schip vervolgens in Noord-Europa met cruises in Noorwegen in juli, de Britse eilanden in augustus, IJsland en Groenland in september.

In september en oktober 2023 volgt Noord-Amerika met cruises in Canada en langs de oostkust van de Verenigde Staten. Het schip zet daarna zijn weg verder naar de eilanden in het Caraïbisch gebied en Zuid-Amerika. Explora I vaart helemaal rond Zuid-Amerika en bezoekt in april en mei 2024 de westkust van de VS en Hawaii. Uit dit voorlopig schema blijkt dat Explora I nooit dezelfde route zal herhalen. Dit laat gasten toe meerdere afvaarten aan elkaar te koppelen tot langere cruises.

© rendering Explora Journeys

Comments