Bestemmingen

Even (snel) naar Parijs

Travel Magazine reisde op uitnodiging van Thalys en Transeurope naar Parijs. Een populaire citytrip, weliswaar klassieker dan klassiek, maar omwille van onder andere het gigantische culturele aanbod in de Franse hoofdstad ook eeuwig populair, ah oui! Wat mag je in augustus 2021 van de volgende producten verwachten?

Thalys: de populaire hogesnelheidstrein rijdt momenteel met een gereduceerd aanbod en aan boord is alle extra service (maaltijden in eerste klasse, een barrijtuig in tweede klasse) tot begin september geannuleerd. De dieprode treinen beperken zich dus tot de essentie: je snel van A naar B brengen. Op de heenreis was er geen enkele controle (noch vervoerbewijzen, noch Franse Passenger Locator Form bij aankomst), op de retour werden er vervoerbewijzen gecontroleerd bij vertrek én aan boord, net als inreisdocumenten (coronapaspoort), omwille van de Franse/Belgische/Nederlandse grensovergangen. Thalys start binnenkort ook met de renovatie van de bestaande treinstellen, een plan dat reeds in 2019 werd goedgekeurd maar omwille van de pandemie uitgesteld werd.

https://www.thalys.com/be/nl/infos-diensten/dienstregeling/brussel/parijs

Hotel Platine / Transeurope: De staff draagt baseballjasjes, ontbijten doe je in een heuse New Yorkse diner en slapen met een gigaposter van Marilyn Monroe naast je. Je kan hotel Platine (Metro lijn 10, station Charles Michels) niet verwijten dat ze geen huisstijl hebben. Dit is een levend filmdecor met 46 kamers. In de lift draait continu een western (waarin de cowboys Frans spreken, gedubde versie uiteraard, chez nous en France…) en ’s ochtends neem je plaats in regisseursstoelen opgedragen aan Clark Gable en Yves Montand. Er is een kleine bar/zithoek en een hammam in de kelder. De kamers zijn niet groot (wat had u verwacht, dit is Parijs) maar zeer netjes en praktisch ingericht. Voortreffelijke airco, prima instapdouche. Momenteel is de ontbijtservice beperkt tot continentaal, maar voor wie wil, wordt het ook zonder supplement in de kamer geleverd. Kortom: goede prijs/kwaliteit met een charmant vleugje Amerikaanse mythe in de lichtstad. Niet te verwonderen dat het label ‘Qualité Tourisme’ naast de voordeur pronkt en de commentaren op de sociale media en beoordelingswebsites lovend zijn.

https://www.transeurope.com/nl-be/citytrips/frankrijk/parijs/platine/225660i/hotel-informatie-beschikbaarheid.html

Cultuur: Exposition Sebastião Salgado ‘Amazônia’. De legendarische Magnum-fotograaf reisde zes jaar lang door de Braziliaanse Amazone en fotografeerde de ongeëvenaarde schoonheid van deze buitengewone regio: het regenwoud, de rivieren, de bergen, de mensen die daar wonen, alles in zwart-wit. Boek bij TASCHEN, expo in de Philharmonie de Paris tot 31 oktober.

https://philharmoniedeparis.fr/en/activity/exposition/22404-salgado-amazonia

Comments