Newsflash

Eurowings gaat Brussels Airlines aansturen vanuit Keulen

Ongeveer vier vijfde van de activiteiten van Brussels Airlines zullen in de toekomst worden aangestuurd vanuit Keulen waar zich de hoofdzetel bevindt van Eurowings Group, dochterbedrijf van Lufthansa.
De topman van Eurowings Group, de Duitser Thorsten Dirks, motiveerde de beslissing van het integratieproces maandagmiddag als volgt: “Door onze krachten te bundelen met Brussels Airlines versterken we niet alleen onze positie als de nummer 3 lowcostmaatschappij in Europa, maar stimuleren we ook de verdere groei van de Eurowings Group in de toekomst.”
Met andere woorden vindt de gehele korteafstandsportfolio van de Eurowings Group waaronder die van Brussels Airlines onderdak in Keulen. Volgens Thorsten Dirks zullen Eurowings én Brussels Airlines korte en langeafstandsvluchten blijven uitvoeren vanuit hun luchthavens in Brussel, Keulen, Düsseldorf en Wenen. Dit betekent ook dat, hoewel er in Brussel en Keulen twee businessdivisies worden opgericht, er functies voor zowel lange- als korteafstandsoperaties op de beide locaties zullen blijven bestaan.
De uitvoering van het nieuwe bedrijfsplan is voorzien tegen 2019. Eurowings Group opereert op dit moment al vanuit meer dan 20 Europese bases, staat er in het persbericht te lezen. Een en ander zou betekenen dat de luchthaven Zaventem of Brussels Airport vanaf 2019 gewoon een vliegbasis wordt van Eurowings, een van de twintig EW-bases in Europa.
Zoals eerder al werd aangekondigd wordt Brussels Airlines het long haul competence center van de Eurowings Group. Hiermee gaat Brussels Airlines alle langeafstandsbusiness van de Eurowings Group aansturen.
Het is ook de bedoeling dat SN actief gaat deelnemen aan de pan-Europese groeistrategie van de Eurowings Group inzake de uitbreiding naar andere luchthavenbases in de Frans- en Nederlandstalige landsgebieden van Europa.
Dirks hieromtrent: “De succesvolle lancering van de langeafstandsvluchten van Eurowings door Brussels Airlines van Düsseldorf naar New York, Fort Meyers en Miami in april, bevestigt opnieuw de langeafstandsexpertise van Brussels Airlines. In slechts vijf maanden tijd zijn Eurowings en Brussels Airlines erin geslaagd om een langeafstandsbasis op te zetten in Düsseldorf, waardoor de groep werd versterkt op een van haar belangrijkste Duitse luchthavens.”
Christina Foerster, CEO van Brussels Airlines, zegt dat het nog Belgische merk Brussels Airlines de ambitie heeft “om België’s sterke thuiscarrier te blijven”

Luk De Wilde