Themaparken

Europa-Park: nieuw bezoekersrecord

Europa-Park blikt tevreden terug op 2019. Het attractiepark voerde tal van bouwwerkzaamheden uit en deed de grootste investering in de geschiedenis van het bedrijf. Dit leidde tot de opening van het gloednieuwe indoor waterpark ‘Rulantica’ en het aangrenzende themahotel ‘Krønasår’. De kosten: 180 miljoen euro. Ook was er onder andere de heropening van het Scandinavische themagebied met de nieuwe attractie ‘Snorri Touren’. De innovaties en vernieuwingen trokken veel bezoekers. Meer dan 5,7 miljoen bezoekers kwamen in 2019 naar Europa-Park: een nieuw record. Ook het aantal bezoekers uit de Benelux groeide gestaag: dit aantal verviervoudigde de afgelopen tien jaar.

Indoor waterpark Rulantica
Op 28 november 2019 opende Europa-Park de deuren van ‘Rulantica’. In dit tweede park draait alles om waterplezier. Denk aan 17 glijbanen, een groot golfslagbad, een relaxte lazy river én – voor durfals – waterattracties die garant staan voor een gezonde dosis adrenaline. ‘Rulantica’ kende in 2019 al een zeer goede start en behaalde uitstekende cijfers. De bezettingsgraad van hotel ‘Krønasår’ is ook uitzonderlijk goed: meer dan 90%. “We worden steeds meer een op zichzelf staande reisbestemming,” klinkt het.

Heropening Scandinavisch themagebied
In de zomer van 2019 werd het Scandinavische themagebied heropend voor bezoekers, na ongeveer een jaar van constructie als gevolg van een grote brand (2018). Inmiddels is het themagebied weer in volle glorie hersteld.

Europa-Park sleepte de afgelopen jaren al diverse belangrijke prijzen in de wacht. Ook in 2019 viel het park volop in de prijzen. In 2019 riep het internationale vakblad Amusement Today Europa-Park bijvoorbeeld voor de zesde keer uit tot beste attractiepark ter wereld. Daarnaast handhaafde restaurant ‘Ammolite’ – in de vuurtoren van hotel ‘Bell Rock’ – in februari zijn twee Michelin-sterren. Tenslotte ontving Europa-Park in 2019 voor de tweede keer de ANWB-award voor ‘het leukste uitje over de grens’.

Openingstijden 2020
Europa-Park kent een winter- en een zomeropenstelling. De zomeropening start op 28 maart 2020 en duurt t/m 8 november 2020. In de zomer zijn er weer een aantal nieuwe attracties en shows, waaronder de geheel vernieuwde familie-attractie ‘Piraten in Batavia’ en de nieuwe parade ter gelegenheid van het 45-jarig jubileum. ‘Rulantica’ is het gehele jaar geopend.

Comments