Cruise

Eurodam vaart vanaf augustus in Griekenland

Holland America Line kondigt haar comeback aan met de Eurodam vanuit Athene. Het cruiseschip zal vanaf 15 augustus vier weekcruises inleggen vanuit de Griekse hoofdstad naar Korfoe, Santorini, Mykonos en Kotor in Montenegro. Op de afvaart van 22 augustus staat Haifa in Israël op het vaarschema. Op de route van 5 september bezoekt de Eurodam eveneens Sarandë in Albanië. Deze cruise eindigt in Venetië. Gasten kunnen twee afvaarten aan elkaar koppelen tot een veertiendaagse Collector’s Voyage.

De Eurodam zal tot november in de Middellandse Zee varen. De rederij publiceert binnenkort het najaarsprogramma met onder meer Griekenland en Italië. In een eerste fase zal het schip op halve passagierscapaciteit uitvaren. Gasten moeten volledig gevaccineerd zijn met een finale prik minimum twee weken voor de afvaart. Tegen de start zullen ook alle bemanningsleden de nodige vaccins hebben ontvangen. Met de Griekse overheid wordt nog bekeken of de gasten vrij aan land kunnen gaan.

Over de lancering van de nieuwe Rotterdam is er nog geen duidelijkheid. Het derde schip van de Pinnacle Class komt in principe op 1 augustus in de vaart en zal na haar inaugurale cruise tussen Trieste en Civitavecchia doorvaren naar Rotterdam en Amsterdam. Volgens CEO Gus Antorcha is nog niks beslist, maar worden de eerste afvaarten alvast zeer druk geboekt.

© foto Holland America Line

Comments