Aviation

Etihad noteert verlies van 1,28 miljard dollar in 2018

Etihad Airways zegt dat de operationele prestaties in 2018 verbeterd zijn maar de maatschappij uit Abu Dhabi kijkt nog steeds aan tegen een verlies van 1,28 miljard dollar het voorbije jaar. Het verlies is wel lager dan de 1,52 miljard dollar in 2017 maar de carrier is nog ver weg van winstgevendheid. De omzet steeg het voorbije jaar met 15% tot 5,86 miljard dollar. Ondanks een stijging van de brandstofprijzen met 31% konden de totale kosten met 3% worden teruggedrongen. Etihad zegt dat het zijn prestaties met 34% heeft verbeterd sinds de lancering van zijn vijfjarig transformatieprogramma in 2017. De luchtvaartmaatschappij vervoerde het voorbije jaar 17,8 miljoen passagiers, een daling ten opzichte van de 18,6 miljoen in 2017. De inkomsten uit het passagiersvervoer bleven stabiel op 5 miljard dollar.