Aviation

Etihad Airways voert Eco-vlucht uit naar Brussels Airport

Afgelopen maandag voerde Etihad Airways een speciale ‘Eco-Flight’ uit van Abu Dhabi naar Brussel. De vlucht kaderde in de Sustainability Week 2020 die deze week in Abu Dhabi plaatsvindt en waar een reeks duurzame initiatieven in de praktijk worden gebracht. Recent kondigde Etihad een samenwerking aan met Boeing om groene technologieën uit te testen op een van haar Boeing B787’s, ook wel de Greenliner genoemd.
De ecovlucht van maandag was slechts een onderdeel van een veel groter initiatief rond milieu en duurzaam vliegen dat door Etihad Aviation Group coo Mohammad Al Bulooki in Brussel werd toegelicht. Aan medewerkers van de Europese Commissie en vertegenwoordigers uit de luchtvaartsector lichtte Al Bulooki de ambitieuze plannen toe.
De Boeing B787 waarmee vlucht EY57 werd uitgevoerd is het nieuwste en meest efficiënte type in de Etihad-vloot. Het toestel verbruikt 15% minder brandstof dan elk ander vliegtuigtype dat door Etihad wordt gebruikt. Met de medewerking van Eurocontrol en skeyes werd ook de ideale vliegroute gevolgd om het brandstofverbruik zo laag mogelijk te houden.
Verder werd er zoveel mogelijk plastic voor eenmalig gebruik uit de cabine geweerd. De plastic schaaltjes voor de maaltijden werden vervangen door bordjes in aluminium en er waren geen plastic verpakkingen rond de dekentjes. Op de luchthavens van zowel Brussel als Abu Dhabi kon de bemanning van vlucht EY57 rekenen op een snellere en kortere taxi-route.