Aviation

Eten wat en wanneer je wil in businessclass KLM naar Tokio

Passagiers bij KLM op de route Amsterdam – Tokio in de worldbusinessclass kunnen voortaan een sushi of een hamburger bestellen op het moment dat zij er zin in hebben. “Passagiers hebben verschillende bioritmes. Soms hebben ze net ontbeten of willen juist snel gaan slapen en daarna pas eten”, legt Martine van Streun, verantwoordelijke voor de maaltijden en dranken aan boord bij KLM, uit. “Met dit concept, dat ‘Any time for you’ heet, bieden we vijf verschillende keuzes.” De kok die de maaltijden samenstelde, is de chef-kok van het Okura Hotel in Amsterdam, Masanori Tomikawa. Het nieuwe restaurant is een manier om de reizigers, vooral de Japanse, nog betere service te geven. Deze manier van catering is deze maand ingevoerd op de route Tokio – Amsterdam Schiphol en wordt vanaf 1 juli ook aangeboden op de route van en naar Osaka in Japan. In economy class kunnen reizigers ook kiezen voor een Japanse maaltijd. Ook daar zijn op elke vlucht ook Japanse stewardessen en stewards aan het werk. Er wordt Japanse thee geschonken en passagiers kunnen noedels eten. Ook is er een groeiend aanbod aan Japanse films.