Newsflash

Erik Van Hoornyck vervoegt Selectair

Erik Van Hoornyck tijdens de jongste TM Future Day (begin oktober 2018) in gesprek met Anke Schuermans van de VVR. © Maîtrise

Sedert begin februari is Erik Van Hoornyck (ex Sun Reizen / Skyways) aan de slag op het hoofdkantoor van Selectair. Pieter Demuynck (voorzitter Selectair) : “we waren al lang op zoek naar iemand om ons centrale kantoor in Vilvoorde  te versterken met een meer dan degelijke boekhoudkundige kennis. Er lopen vele zaken heel goed bij Selectair, maar op de dagelijkse boekhouding kan het een flink stuk beter. In een toevallig gesprek met Erik enkele maanden geleden, bleek er van zijn kant wel interesse te zijn.  We zijn er samen snel uitgeraakt: hij vervoegt ons team op zelfstandige basis. Erik zal voor Selectair een enorme meerwaarde betekenen door de combinatie van zijn boekhoudkundige opleiding, en zijn kennis van de sector.”

Erik van Hoornyck: “Nadat ik Sun Reizen overgelaten heb, was het niet mijn bedoeling om op vervroegd pensioen te gaan. Ik wil in de reissector actief blijven en na een positief gesprek met Pieter zie ik het als een uitdaging om de boekhouding en de administratie te ondersteunen van een grote groep van zelfstandige reisagenten. Het betekent voor mij het verderzetten van de steun aan de zelfstandige reisagenten. Dat is trouwens iets dat ik met Skyways altijd heb gedaan en waarin Selectair een belangrijke plaats had.”

Peter Vandevelde (ondervoorzitter Selectair): “Erik heeft zich op de uitdaging gestort en is samen met mij volop bezig met onze boekhouding en het opmaken van de jaarrekeningen. Hij doet dat schitterend, en zal in de toekomst de taak van de penningmeester (thans bestuurslid) enorm verlichten.”

Erik Van Hoornyck blijft nog tot de zomer voorzitter van de Raad van Bestuur bij het Garantiefonds Reizen. Erik was jaar en dag het uithangbord van de Belgische air broker Skyways, dat op 1 december 2018 werd overgenomen door Airtrade Holdings BV, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in innovatieve reistechnologie en air broker diensten.

Nog even bij vermelden dat in de voorbije januari maand Bianca Haegens, sedert een jaar tewerkgesteld op de marketing-afdeling, voor andere opportuniteiten heeft gekozen en Selectair marketing heeft verlaten.

Comments